Cat de periculos e, de fapt, mediul online pentru copiii nostri? Consilier prezidential: Legile care vizeaza protectia sunt esentiale

/ / Modificat: 2023-10-04
Cat de periculos e, de fapt, mediul online pentru copiii nostri? Consilier prezidential: Legile care vizeaza protectia sunt esentiale

Copiii si adolescentii petrec tot mai mult timp online, pe diferite platforme social media. Unii numesc acest lucru normalitate in era tehnologiei, altii continua sa traga semnale de alarma privind impactul major asupra sanatatii mintale si bunastarii copiilor nostri.

Consilierul prezidential Diana Paun si-a aratat ingrijorarea fata de faptul ca odata cu cresterea timpului alocat de minori social media, creste si riscul de depresie si anxietate.

"Odata cu expansiunea tehnologiei, copiii si adolescentii nu concep un mediu fara tehnologie digitala, trebuie sa ne asiguram ca acest mediu digital este unul sigur, in care copiii sa poata invata, sa se poata dezvolta, sa poata socializa responsabil si constructiv. As vrea sa subliniez impactul semnificativ pe care social media il poate avea asupra sanatatii mintale si bunastarii copiilor si adolescentilor. Conform opiniilor de specialitate, cu cat timpul petrecut de minori pe social media creste, cu atat cresc riscurile depresiei si anxietatii", a declarat Diana Păun, in cadrul dezbaterii "Siguranta copiilor in mediul online. Acces la social media cu acord parental", organizata de presedintele Comisiei de aparare, ordine publica si siguranta nationala, senatoarea Nicoleta Pauliuc.

Legile si reglementarile care vizeaza protectia copiilor in mediul online reprezinta "pasi esentiali" in asigurarea unui mediu virtual sigur si educativ. "Putem invata din experienta altor tari care au adoptat reglementari similare si putem sa le adaptam la nevoile noastre specifice", a completat consilierul prezidential.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati online Copii Pericol copii Internet copii

Articole recomandate

Citeste si despre