Se modifica din nou structura anului scolar? Anuntul facut de Ligia Deca, ministrul Educatiei

/ / Modificat: 2023-09-12
Se modifica din nou structura anului scolar? Anuntul facut de Ligia Deca, ministrul Educatiei

Ligia Deca, ministrul Educatiei, a anuntat, luni seara, ca structura actuala a anului scolar, cea impartita pe module, este in analiza si urmeaza sa se stabileasca daca a fost sau nu benefica pentru elevi. 

„Pentru module am promis, atunci cand am preluat mandatul, o analiza dupa primul an de implementare. Primul an de implementare a fost anul scolar care tocmai s-a incheiat, am solicitat analiza, ea o sa fie finalizata in lunile urmatoare.

In momentul in care a trebuit sa stabilim calendarul pentru acest an scolar nu fusesera parcurse decat doua module pe sistemul acesta de module, deci nu se putea face o evaluare pe un an intreg.

Dupa ce vom avea evaluarea, inainte de a avea structura pentru anul scolar 2024-2025, vom vedea ce a mers bine si ce nu a mers bine si vom vedea daca vom continua cu acest sistem de module”, a afirmat Ligia Deca, seara trecuta, la TVR Info.

Ministrul Educatiei sustine insa ca materia elevilor nu este una incarcata.

”In ceea ce priveste incarcarea materiei, am discutat mult cu specialisti, avem o unitate de cercetare in educatie in cadrul Ministerului, fostul Institut de stiinte ale educatiei care se va reinfiinta cu noua lege. Ei au spus asa: programa scolara in sine nu este incarcata, depinde de modul in care o scoala o pune in practica si mai depinde de un lucru: de cat de incarcat este manualul facut in linie cu programa.

Un manual poate sa fie aerisit si sa respecte programa sau poate sa fie foarte incarcat si, de asemenea, sa respecte programa. Aici este vorba despre arta si vocatia cadrului didactic de a se adapta la colectivul de elevi pe care il are”, a mai spus Ministrul Educatiei. 

  • Surse: 

- antena3.ro/actualitate/educatie/ligia-deca-ministru-educatie-structura-an-scolar-module-685615.html
- news.ro/social/ministrul-educatiei-afirma-ca-din-anul-scolar-viitor-se-va-decide-in-baza-unei-analize-daca-impartirea-in-module-va-fi-mentinuta-sau-nu-1922402911182023092221312334
- capital.ro/ligia-deca-se-va-decide-daca-impartirea-in-module-va-fi-mentinuta-am-solicitat-analiza.html

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ministrul educatiei Inceput de an scolar Structura anului scolar

Articole recomandate

Citeste si despre