Ministrul Educatiei nu este de acord ca profesorii sa testeze antidrog elevii: "Avem nevoie de specialisti"

/ / Modificat: 2023-09-12
Ministrul Educatiei nu este de acord ca profesorii sa testeze antidrog elevii:

Ministrul Educatiei, Ligia Deca, a declarat ca nu este de acord ca profesorii sa testeze elevii antidrog. Rolul profesorilor este acela de a-i educa, insa considera ca este necesar ca elevii sa fie constientizati in ceea ce priveste riscurile stupefiantelor. 

Ministrul sustine ca este nevoie de un plan integrat, a carui aplicare tine de mai multe institutii si ca este important, ca dincolo de testare, ce masuri sa fie luate cand un elev este testat pozitiv. 

„Eu nu cred ca rolul cadrelor didactice este sa faca teste. Eu cred ca exista un rol foarte bine definit al cadrelor didactice, si anume acela de a educa. Pentru testare si alte proceduri medicale avem nevoie de specialisti in zona sanatatii publice si cred ca orice mecanism de testare trebuie sa aiba la baza niste principii, in primul rand principiul acordului parental, parintii trebuie sa fie de acord si sa solicite.

In al doilea rand, principiul confidentialitatii si al evitarii oricarui fel de stigmatizare. Si asa bullying -ul este un fenomen pe care il vedem extins in toate tarile Uniunii Europene, trebuie sa avem mare grija ca prin aceasta actiune integrata sa nu cumva sa vulnerabilizam”, a declarat ministrul Educatiei, luni seara, la TVR Info.

„Nu este un fenomen care sa se poata combate doar de la Ministerul Educatiei, sau doar din scoala. Insa, daca specialistii lucreaza impreuna, eu cred ca putem veni cu masuri coerente”, a conchis ministrul.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ministrul educatiei Droguri copii

Articole recomandate

Citeste si despre