Ministrul Ligia Deca, despre posibila greva a profesorilor si inghetarea salariilor si angajarilor in educatie

/ / Modificat: 2023-04-24
Ministrul Ligia Deca, despre posibila greva a profesorilor si inghetarea salariilor si angajarilor in educatie

Posibila greva generala a cadrelor didactice pune pe jar parintii si elevii, dar si autoritatile din Romania. Daca revendicarile sindicatelor din educatie nu vor fi indeplinite, am putea avea de a face cu o situatie delicata: mediile elevilor nu vor fi incheiate, iar desfasurarea examenelor nationale pentru cei din ani terminali va fi blocata. Ministrul Ligia Deca a comentat posibilitatea declansarii grevei generale in invatamant, in 22 mai.

Ministrul Educatiei a declarat ca este increzatoare ca tensiunile generate in randul profesorilor vor fi dezamorsate si ca anul scolar se va incheia la termenul prevazut. Ligia Deca a tinut sa faca precizari despre temerile privind inghetarea salariilor din invatamant si blocarea angajarilor, invocate de sindcatele din educatie drept principal motiv al demararii procedurilor pentru declansarea grevei generale.

„Eu am incredere ca nu vom ajunge acolo si ca anul scolar se va finaliza cu bine. Cred ca asta isi doresc si reprezentantii cadrelor didactice. Sigur ca este nevoie sa ne asezam la masa si sa gasim solutii”, a declarat ministrul Educatiei, Ligia Deca.

Aceasta a subliniat ca este o sustinatoare a cresterilor salariale in invatamant si ca ministerul pe care il conduce a facut deja demersuile necesare pentru corectarea textului ordonantei care a starnit revolta printre profesori:

„In ceea ce priveste ordonanta de urgenta la care sindicatele fac referire, la Ministerul Educatiei deja lucram la o serie de observatii pe care sa le inaintam Ministerului Finantelor. Ministerul Educatiei sustine cresterile salariale si ca grila de salarizare sa plece de la un nivel de debutat egal cu salariul mediu pe economie. Vom face tot ce tine de noi ca aceasta necesitate in sistemul educational sa fie reflectata si in actul normativ”.

FOTO: Facebook

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ministrul educatiei Salariu Greva educatie 2023 Greva profesorilor

Articole recomandate

Citeste si despre