Se renunta la "manualul unic"

/ / Modificat: 2019-02-06
Se renunta la

Manualul unic nu va mai exista. Decizia publicata in Monitorul Oficial vine la un an dupa ce fostul ministru Liviu Pop a decis ca manualele sa fie elaborate si tiparite doar la editura statului.

De anul viitor, noile manuale scolare vor fi cumparate prin licitatie si se va putea ocupa de ele orice editura care indeplineste conditiile, nu doar cea a statului.

Inca de la preluarea mandatului, Ecaterina Andronescu a declarat ca ideea manualului unic a fost una nefericita. Ministrul Educatiei ar vrea ca autorii manualelor sa le scrie in functie de cerintele varstei elevilor, indiferent daca este vorba despre edituri private sau cea a statului.

Ministerul Educatiei Nationale a anuntat ca manualele scolare vor fi cumparate prin licitatie. “Organizanizarea evaluarii proiectelor de manuale scolare pentru invatamantul preuniversitar este asigurata de CNEE (Centrul National de Evaluare si Examinare). In vederea evaluarii proiectelor de manuale scolare, CNEE intreprinde urmatoarele actiuni: publica pe site-ul www.rocnee.eu lista cu disciplinele de pregatire necesara de manuale, in scopul lansarii apelului pentru realizarea bazei de date cu experti cooptati", se arata in documentul publicat in Monitorul Oficial, citat de adevarul.ro.

Castigatorii licitatiei vor incheia un contract cu Ministerul Educatiei Nationale pe o durata de patru ani. Evaluarea calitatii stiintifice si a criteriilor de conformitate a continutului fiecarui proiect de manual scolar va fi realizata de cinci experti.

Un proiect de manual trebuie sa obtina 95 de puncte din 100 pentru a trece evaluarea privind calitatea stiintifica. Acestea trebuie sa fie aprobate si prin ordinul Ministrului Educatiei Nationale.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre