Cutremurator! Un copil de 9 ani, abandonat de mama, a locuit singur timp de doi ani

/ / Modificat: 2024-02-10
Cutremurator! Un copil de 9 ani, abandonat de mama, a locuit singur timp de doi ani

Un copil de 9 ani a fost obligat sa locuiasca singur intr-un apartament fara incalzire, si de multe ori, fara curent, in timp ce mama acestuia locuia la 5 kilometri distanta, alaturi de iubitul ei.

Copilul a fost abandonat de mama, dupa ce aceasta a cunoscut un barbat si s-a mutat la el.

Baiatul a locuit singur, timp de doi ani, intr-o unitate de locuinte pentru persoane cu venituri mici din Nersac, Franta. Femeia s-a mutat intr-un oras din apropiere (Sireuil) iar micutul a fost nevoit sa se descurce singur.

Totul s-a intramplat intre 2020 si 2022. Baiatul, al carui nume nu a fost facut public, a reusit sa supravietuiasca cu dulciuri, conserve si mancare oferita de vecini. In tot acest timp, mama copilului traia confortabil alaturi de iubitul ei.

Femeia isi vizita copilul o data pe luna si ii aducea cate ceva de mancare, dar nu statea prea mult. De asemenea, nu l-a luat niciodata cu ea. Vecinii nu au realizat ce se intampla, tocmai din cauza vizitelor femeii. In cele din urma, cand au realizat ce se intampla, au sunat la politie.

Oamenii legii, care au ajuns la fata locului, au gasit frigiderul gol, un cos de gunoi plin de ambalaje de prajituri si cutii de mancare goale. De asemenea, nu exista nicio urma de adult in apartament. Mama copilului nu lasase acolo nimic din ce avea in posesie. Doar lucrurile micutului mai erau in apartament.

Copilul le-a confirmat ca locuia singur de doi ani de zile si ca mama acestuia il vizita foarte rar.

Copilul nu a abandonat scoala, in ciuda greutatilor

In ciuda greutatilor, copilul nu a abandonat niciodata scoala. Acesta mergea zilnic la scoala si se descurca bine la ore, ceea ce nu le-a trezit profesorilor nicio suspiciune.

Unul dintre profesorii copilului, l-a descris, in cadrul anchetei ca fiind “foarte matur, foarte rezistent si autonom, poate prea mult”.

Din 2022, de cand a intrat sub plasament, mama acestuia l-a vizitat de doua ori. In cele din urma, copilul a decis sa rupa orice legatura cu mama acestuia.

Mama copilului a negat totul

Alexandra, in varsta de 39 de ani, mama baiatului, aceasta a fost gasita in casa iubitului ei, iar vecinii acestora nici nu stiau ca femeia are un copil. Femeia a negat toate acuzatiile si a declarat ca baiatul locuia cu ea. Ba mai mult, si-a acuzat vecinii ca sunt problematici si din aceasta cauza au declarat ca fiul ei locuieste singur. De asemena, cand a fost intrebata de ce propriul fiu a spus ca locuieste singur, aceasta a spus ca “Nu stiu de ce spune asta”.

Femeia a fost condamnata la 18 luni de inchisoare, cu suspendare, insa va trebui doar sa poarte o bratara electronica la glezna, timp de 6 luni.  

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Abandon copii Copil

Articole recomandate

Citeste si despre