Barbatii isi doresc mai mult decat femeile sa devina parinti, arata cel mai recent studiu

/ / Modificat: 2024-02-24
Barbatii isi doresc mai mult decat femeile sa devina parinti, arata cel mai recent studiu

 

Chiar daca femeile sunt prezentate adesea ca tanjesc sa devina mame si sa isi intemeieze o familie, realitatea pare sa fi cu totul alta, deoarece noi cercetari au sugerat ca barbatii sunt cei care isi doresc mai mult sa devina parinti. 

Putin peste o cincime (21%) dintre femeile fara copii cu varste cuprinse intre 18 si 34 de ani, chestionate recent de Pew Research Centre, au declarat ca nu vor sa fie vreodata parinti, fata de 15% dintre barbati. In schimb, 57% dintre barbati au declarat ca vor sa aiba copii intr-o zi, fata de 45% dintre femei.

In timp ce aceste date specifice sunt noi, tendinta cu siguranta nu este noua, spune Marina Adshade, profesor asistent de predare la Universitatea din British Columbia, specializata in economie si gen, care nu a fost implicata in studiul Pew.

Femeile au fost cele care au luptat pentru a avea acces la controlul nasterilor, spune Adshade.

"Personal, sunt fascinata de acest fel de mit societal pe care il avem, conform caruia femeile, din toate timpurile, au fost pur si simplu disperate sa devina mame, iar barbatii sunt refractari la a fi parinti", a declarat Adshade, care este si autoarea cartii Dollars and Sex: How Economics Influences Sex and Love (Cum influenteaza economia sexul si dragostea).

"Aceasta este o perspectiva foarte, foarte ciudata, deoarece copiii au reprezentat intotdeauna o cantitate enorma de munca pentru femei."

Noul sondaj Pew nu a analizat motivele specifice pentru care mai multi barbati decat femei au declarat ca doresc sa aiba copii, dar a remarcat ca presiunea exercitata de parintii respondentilor de a intemeia o familie nu a fost un factor important.

"In randul tinerilor adulti fara copii, barbatii sunt mai inclinati decat femeile sa isi exprime dorinta de a fi parinti in viitor. Cu toate acestea, nu exista nicio diferenta notabila intre sexe atunci cand vine vorba de aspiratiile de a se casatori", a declarat Carolina Aragao, cercetatorul principal, intr-o declaratie transmisa prin e-mail catre CBC News.

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Studiu Barbati sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre