Cauta

Cum pot ajuta copilul sa vorbeasca?

amarie-luta lucian a intrebat pe 28.02.2012

Sunt tatal unui baiat de 3 ani. Vorbire insuficenta. 10 cuvinte pronuta cele normale, dar si cateva mai "grele" (foame, mancam). Control orl efectuat, dar fara probleme. ex.cu animale timp de 1 saptamana. Ce trebuie facut? Investigati? Sau altele.

2 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 8 ani

Cu un copil ( care este in crestere si dezvoltare ) trebuie avut rabdare si preocupare pentru ca el sa invete treptat comportament si vorbire pe intelesul lui si al varstei. Deci pronuntia cuvintelor, denumirea lucrurilor cat mai corect rar si repetat. Ilustratii cu carti usoare pentru copii, desene etc. Daca medicul copilului considera consultati si un medic psihiatru pentru copii.

mami_freicita
a raspuns acum 8 ani

Nu cred ca ar mai fi necesare alte investigatii medicale, e clar ca copilul intelege si vorbeste cateva cuvinte. Nu toti copii au ritmul de dezvoltare la fel, isi va da drumul si la vorba cu ajutorul tau si a celor din jurul lui, prin atentie, prin explicarea tuturor obiectelor care ii atrag atentia si le arata cu degetul, prin povesti seara inainte de culcare, cantecele ascultate in romaneste. Rabdare si implicare si va vorbi.

Vezi intrebari din:
Modifică Setările