Nu exista o iubire mai pura si sincera, precum cea oferita de copilul tau atunci cand este mic

/ / Modificat: 2020-01-10
Nu exista o iubire mai pura si sincera, precum cea oferita de copilul tau atunci cand este mic

Maternitatea iti ofera multa cadouri. Iti ofera Intelepciune, rabdare, experienta si iti da ocazia sa vezi din nou lumea prin ochii mici si inocenti ai copilului tau.

Dar, de asemenea, maternitatea iti ofera dragoste, dar nu acea iubire cu care esti obisnuita, ci una mai mare si mai puternica, o iubire pe care numai cand esti parinte o poti  simti, oferi si primi. Si nu exista o iubire mai pura, tandra si sincera, precum cea oferita de copilul tau atunci cand este mic.

Dragostea de mama si tata

Cand devii parinte "deblochezi" automat un nou nivel de iubire. O iubire care pana atunci iti era necunoscuta si greu de explicat in cuvinte.

Iti dai seama ca acum esti capabila sa iubesti pana in moduva oaselor, chiar sa iti dai viata. Simti cum inima ta plezneste de atata dragostea si iubirea pe care o simti pentru acel omulet mic, care a devenit parte din viata ta.

Si in acest fel, descoperi un alt tip de iubire: cea a copilului tau fata de tine. Cea mai pura, tandra si sincera iubire pe care ti-o poate cineva oferi.

Dragostea copilului cand este mic

Te-ai uitat vreodata la copilul tau si te-ai intrebat cum este posibil sa simtiti atata dragoste pentru ceva atat de mic? Cu siguranta da, mai ales in primele luni in care te uiti la el si iti doresti sa-l acoperi cu sarutari.

Ei bine, la fel cum simti acea iubire pentru acel micut, asa te priveste si el pe tine si iti ofera toata acea mare iubire nevinovata, pura si neconditionata. Si in primii ani de viata ai copilului, acea iubire se manifeste in moduri diferite.

Uneori este o mangaiere, niste maini mici care iti cuprind fata, brate mici in jurul gatului, alteori este un aspect plin de inocenta si iluzie, un "Te iubesc mami / tati" cu cea mai dulce voce pe care ti-au auzit-o urechile vreodata sau imbratisarea aia calda care spune "nu pleca," ramai sa dormi langa el.

iubire mama

Si asa poti simti cea mai mare si cea mai pura iubire din lume: cea pe care copilul tau ti-o ofera in primii sai ani. De aceea, este important sa te bucuri de el cand este inca mic, pentru ca va fi doar o data copil.

Intr-adevar, uneori, este mai greu sa te bucuri de maternitate, pentru ca oboseala, lista infinita cu lucruri de facut, stresul, nu te lasa sa stai prea mult cu micutul tau. Uneori iti doresti sa creasca mai repede, pentru ca vrei ca totul sa fie mai simplu si sa inteleaga acele argumente care sunt atat de logice pentru tine si greu de inteles pentru el.

Dar trebuie sa te bucuri de acesti primi ani, nu numai pentru ca trec foarte repede, ci pentru ca sunt anii in care tu reprezinti intreaga lume a micutului tau, casa lui, locul lor sigur. Si tot atunci traiesti cea mai tandra, frumoasa si inocenta iubire pe care o poti gasi.

Iubirea este permanenta, dar evolueaza

Acum, nu trebuie sa presupui ca odata ce copilul creste si devine adult, el nu-si mai iubeste parintii. Iubirea este inca acolo, nu se pierde si nici nu se reduce, ci se schimba intr-o dragoste diferita, mai matura si poate mai putin dependenta. Dar la fel de reala si sincera. Si va fi momentul in care te vei intreba, cu siguranta:  cand ai crescut atat de mult, dragul meu copil?

Daca ai copil mic, nu-ti fie teama sa il imbratisezi, deoarece timpul zboara. Si desi dragostea dintre parinte si copil este eterna, nu va mai fi niciodata la fel de pura, tandra, inocenta si sincera ca cea din perioada copilariei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Iubire Copil mic Maternitate

Articole recomandate

Citeste si despre