Inca o tragedie intr-o maternitate din Romania. Acuzatii grave la adresa medicilor, la Satu Mare

/ / Modificat: 2023-08-31
Inca o tragedie intr-o maternitate din Romania. Acuzatii grave la adresa medicilor, la Satu Mare

O femeie din Satu Mare trece printr-o tragedie de neimaginat. Pruncul i-a murit la scurt timp dupa nastere, iar acum lanseaza acuzatii grave la adresa medicilor. Autoritatile desfsoara in prezent anchete penale.

Un bebelus venit pe lume la Satu Mare a avut parte de o moarte violenta la scurt timp dupa nastere. Filmul tragediei pare unul neverosimil, insa la capatul lui ramane o durere nemarginita.

Trei medici, o asistenta si o moasa de la Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare sunt cercetati pentru ucidere din culpa in cazul bebelusului nascut in unitate si declarat mort la Oradea, unde a fost transportat de urgenta pentru a beneficia de tratamente de Terapie Intensiva. Parintii vor sa li se faca dreptate si vor ca tragedia lor sa ajute ca astfel de cazuri sa nu se mai repete.

Bebelusul, nascut la termen, la capatul unei sarcini ce a decurs normal, a murit in urma unor fracturi craniene si a unei hemoragii cerebrale la nastere. Pozitia copilului era insa una nepotrivita pentru nastere naturala, iar medicul care a asistat-o a incercat de mai multe ori rotatia manuala a fatului, fara rezultat.

"Au fost inca doua asistente acolo si o moasa. Toti m-auimpins de burta sa iasa copilul, dar fara rezultt. Dupa, doamna doctor a zis sa imping cu toata puterea si a iesit baietelul", a declarat Maria Magdalena Horvath, mama copilului.

Baietelul nu putea, insa, sa respire, iar medicul neonatolog i-a dat un scor Apgar foarte mic si a recomandat transportarea copilului la Oradea, la Terapie Intensiva. De la Oradea, tatal copilului a fost instiintat ca micutul a murit:

"A fost ca un film horror. Suntem tineri si trebuiau sa fie cele mai frumoase clipe, dar, desi am facut tot ce ne-a stat in putinta, au fost cele mai urate momente", spune tatal indurerat.

La nivelul spitalului din Satu Mare s-a constituit o comisie de analiza si evaluare a cazului, in paralel cu ancheta penala. Daca se va stabili o vinovatie a cadrelor medicale, pe langa raspunderea penala, acestea si-ar putea pierde si dreptul de a profesa.

FOTO: Facebook

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Maternitate

Articole recomandate

Citeste si despre