Bebelusi incurcati la Maternitatea din Ploiesti. O mama a plecat acasa cu un alt copil

/ / Modificat: 2024-02-12
Bebelusi incurcati la Maternitatea din Ploiesti. O mama a plecat acasa cu un alt copil

 

Gafa uriasa la Maternitatea din Ploiesti. O proaspata mamica a plecat acasa cu un alt copil. Confuzia s-a produs deoarece doua fetite in aceeasi zi aveau si acelasi nume de botez. Din acest motiv, medicii le-au incurcat.

Una dintre mame a fost cea care si-a dat seama ca fetita pe care o tine in brate nu este de fapt fiica ei. Imediat s-a pornit o ancheta interna, iar mama care plecase deja acasa cu copilul a fost sunata sa vina inapoi la spital deoarece fetita cu care a plecat nu este copilul ei. 

Incidentul a fost confirmat oficial de conducerea sectiei de Obstetrica Ginecologie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti.

Conducerea unitatii medicale a demarat o ancheta interna

„Si-au dat seama repede si s-a remediat problema. Noi vom demara o ancheta pentru a stabili ce s-a intamplat si vom vedea daca trebuie revizuite inclusiv procedurile de identificare si vom lua masuri in functie de rezultatele anchetei. Este vorba despre doua fetite care au fost nascute in aceeasi zi si aveau acelasi nume si acelasi prenume. Una dintre mamici este cea care si-a dat seama ca este o problema”, a precizat Andrei Ilinca, directorul medical al SJU Ploiesti. 

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bebelus Maternitate

Articole recomandate

Citeste si despre