Din intelepciunea vietii de mama: 7 lucruri pe care trebuie sa le stii

/ / Modificat: 2018-03-07
Din intelepciunea vietii de mama: 7 lucruri pe care trebuie sa le stii

Din momentul in care un bebelus apare pe lume, viata unei mame se schimba, caci pe primul loc trece fiinta careia tocmai i-ai dat viata. Sa fii mama este cel mai frumos lucru din lume, insa si cel mai dificil. Ai parte de multe bucurii, de o implinire sufleteasca pe care nu ai fi putut sa o simti altfel, dar si de provocari in fiecare zi, provocari care se schimba pe masura ce nou-nascutul creste.

Adevaruri amuzante si realiste despre ce inseamna viata de mama

Descopera cateva adevaruri amuzante si realiste despre ceea ce inseamna viata de mama:

1. Trezitul in zori

Daca bebelusii se pot trezi de mai multe ori pe noapte ca sa fie hraniti, nici cu toddlerii nu vei avea parte de un somn prea linistit. Copiii mici au obiceiul sa se trezeasca foarte de dimineata, asa ca iti poti incepe weekend-ul chiar si de la 5 dimineata.

2. Un somn de dupa-amiaza este tot ce iti trebuie

Printre schimbat scutece, spalat, gatit, acel moment in care poti pune capul pe perna si te odihnesti chiar si pentru zece minute, dupa-amiaza, este pretios. Iti va da energia de care ai nevoie, caci ziua unei mame este atat de lunga si solicitanta uneori.

3. Ora mesei inseamna si multa rabdare

O mama a carei bebelus a inceput diversificarea va avea nevoie de multa rabdare, caci unii bebelusi sunt mofurosi si nu mananca, trebuie sa le dai mai multe feluri de mancare, pana descopera ceva ce le place. O sa fii de multe ori in cautarea de metode care sa il ademeneasca spre bolul cu mancare.

In plus, atunci cand mananaca, bebelusii pot imprastia mancarea peste tot, ceea ce inseamna ca mama trebuie sa aiba timp si sa stearga masa, podeaua, chiar si peretele...

4. Prichindelului ii place sa doarma cu mami si cu tati

Teoria spune ca este bine ca bebelusul sa doarma singur, in patutul lui, insa in practica lucrurile nu stau chiar asa. Pentru ca se intampla ca bebelusul sa fie nelinistit, sa planga, iar locul in care adoarme este patul, langa parintii lui.

5. Mersul la toaleta poate fi o adevarata aventura

Sa nu te mire ca bebelusul tau va incepe sa planga chiar in momentul in care, in sfarsit, ai apucat sa ajungi la toaleta, dupa ce l-ai schimbat, l-ai hranit si l-ai adormit.

Iar dupa ce micutul incepe sa faca primii pasi si te vede ca te indrepti catre toaleta, asteapta-te sa ciocane la usa sau sa te strige. O artista din Franta, Nathalie Jomard, chiar a inclus intr-o serie de ilustratii haioase din viata unei mame si unul dintre astfel de momente, cand o mama nu isi gaseste linistea nici macar la... toaleta!

6. Incuie usa

Anul trecut, pe internet, dar si la televizor am utut vedea cu totii cum un profesor britanic a fost intrerupt cand era in direct la televizor de fetita lui care a intrat in camera. Daca lucrezi de acasa si ai programata o conferinta sau daca trebuie sa sustii un interviu online, cel mai bine este sa incui usa.

7. Vine un moment cand te relaxezi cu... ciocolata

Printre atatea sarcini de indeplinit, intotdeauna vine si un moment in care spui stop si te relaxezi. Te asezi confortabil in fotoliu, chiar si pentru doua minute, timp in care esti doar tu cu tine. Si poti sa savurezi cateva patratele de ciocolata fara sa imparti cu nimeni.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Viata de mama

Articole recomandate

Citeste si despre