Folosesc ChatGPT pentru a pregati mesele copiilor, pentru a crea programul nostru zilnic si pentru a atribui sarcini

/ / Modificat: 2023-05-30
Folosesc ChatGPT pentru a pregati mesele copiilor, pentru a crea programul nostru zilnic si pentru a atribui sarcini

Imi era greu sa gestionez anumite aspecte ale vietii de parinte, iar asta ma facea sa ma simt vinovata. Am decis sa vad daca ChatGPT mi-ar putea fi de ajutor si am incercat sa-l folosesc pentru lucruri precum planificarea meselor. Mi-a usurat enorm munca si m-a ajutat sa scap de sentimentul de vinovatie pe care il au toate mamele, fiindca nu reusesc sa le faca pe toate.

Provocarea zilnica de a ma descurca cu tot ceea ce aveam de facut - si de a avea suficient timp si energie pentru a le face pe toate - a declansat in mine un sentiment de vinovatie pe care fiecare mama il are, la un moment dat. 

Ma intrebam zilnic daca faceam lucrurile cum trebuie, daca faceam suficient si daca eram o mama buna pentru cei trei copii ai mei. Aceste indoieli erau sufocante si duceau la sentimente de rusine si de vinovatie de care era greu sa ma scutur. Era ca si cum greutatea asteptarilor pe care le aveam de la mine insami era mai grea decat puteam duce pe umeri.

Ma straduiam sa gasesc o oarecare armonie in gestionarea timpului meu, a nivelului meu de energie, a programului meu de lucru si a nevoilor copiilor mei. Diferitele mele roluri concurau parca pentru atentia mea. Din fericire, am descoperit ChatGPT.

ChatGPT m-a ajutat sa scap de vinovatia de mama

ChatGPT este instrumentul tehnologic care a facut ravagii in acest an. Acest chatbot cu inteligenta artificiala raspunde la o mare varietate de interogari, de la intrebari simple la solicitari complexe in jurul unui anumit subiect. Oamenii il folosesc in mai multe moduri - unele mai controversate decat altele. In timp ce multi oameni folosesc ChatGPT pentru distractie sau in scopuri de afaceri, eu am constatat ca este incredibil de util in abordarea provocarilor mele legate de gestionarea copiilor mei. Mi-a schimbat radical viata pana atunci dominata de un sentiment constant de vinovatie. 

La inceput, am fost sceptica cu privire la faptul ca un robot mi-ar putea fi de folos in ceea ce priveste cresterea copiilor. Dar, pe masura ce am inceput sa explorez acest instrument, mi-am dat seama rapid cum ar putea face mult mai usoara purtarea palariei mele de mama. Iata cateva dintre modalitatile prin care am folosit ChatGPT pentru a-mi atinge obiectivele de parinte si pentru a trece peste sentimentul de vinovatie de mama.

Am folosit ChatGPT pentru a crea un program zilnic pentru copiii mei

Inainte de ChatGPT, ma simteam vinovata pentru ca nu reuseam sa imi gestionez timpul. Simteam ca nu aveam suficient timp pentru a crea un program zilnic pentru familie. Una dintre cele mai utile caracteristici ale ChatGPT pentru mine a fost capacitatea de a crea un program zilnic personalizat pentru copiii mei.

Pentru a face acest lucru, introduc informatii despre nevoile si activitatile copiilor mei. Apoi, ChatGPT genereaza un program care ma ajuta sa ma mentin pe drumul cel bun. De exemplu, am introdus: „Copiii au meditatii la ora 18:00. Copiii se intorc de la scoala la ora 16:30 si iau gustari inainte de ora 18:00.” Instrumentul de inteligenta artificiala face apoi un program detaliat pentru mine in mai putin de 15 secunde, ajutandu-ma pe mine sa economisesc timp pretios. Si apreciez faptul ca umple, de asemenea, golurile de timp prin includerea in program a unor activitati care sa ne aduca pe toti impreuna, cum ar fi vizionarea unui film. 

Folosesc ChatGPT pentru a crea retete 

Ca mama, consider ca planificarea meselor este adesea o pierdere de timp, mai ales ca ai mei sunt extrem de mofturosi la capitolul mancare si extreeeeem de selectivi. 

Ei bine, ChatGPT m-a ajutat sa transform aceasta sarcina intr-una care economiseste timp, iar eu imi pot pastra energia psihica atunci cand planific mesele. Acesta genereaza niste retete delicioase care incorporeaza preferintele alimentare ale copiilor mei si ingredientele pe care le am la dispozitie. De exemplu, scriu: „Am copii pretentiosi carora nu le plac alimentele picante. Mancarea trebuie sa fie delicioasa pentru copii. Am pui, orez, condimente, ulei. Creeaza o reteta!” Apoi imi ofera lista de ingrediente, instructiunile si adaosurile sugerate pentru o reteta de pui cu orez.

Ceea ce vreau sa spun este ca nu mai trebuie sa pierd ore intregi cautand pe Google sau incercand sa gasesc noi idei de preparate. Acum, copiii mei sunt multumiti de mesele diverse pe care le primesc si asteapta cu nerabdare sa vada ce vor avea la cina a doua zi.

ChatGPT ma ajuta sa le dau copiilor sarcini adecvate varstei fiecaruia

Mi-a fost greu sa gasesc treburi care sa fie atat adecvate varstei, cat si atractive pentru copiii mei. Stiam ca trebuie sa deleg sarcini casnice copiilor mei pentru a le dezvolta simtul responsabilitatii, asa ca am decis sa vad daca as putea folosi ChatGPT pentru a raspunde acestei nevoi.

Introduc cateva informatii generale despre interesele si aptitudinile copiilor mei - de exemplu, „Princeton are 5 ani si ii place sa organizeze obiectele dupa culori. Martin are 10 ani si este creativ. Adanna are 12 ani si ii place sa faca dezordine. Fa o lista cu 10 sarcini potrivite pentru fiecare copil.” 

Apoi, acesta concepe o lista de sugestii de sarcini personalizate care reflecta calitatile specifice ale fiecarui copil. Datorita acestui lucru, sunt mai in masura sa deleg sarcini copiilor mei, oferindu-le in acelasi timp treburi pe care este mai probabil sa le aprecieze.

Folosindu-ma astfel de ChatGPT, am reusit sa economisesc timp si sa gestuinez sarcinile mai eficient. De asemenea, mi-a mai diminunat sentimentul de vinovatie si mi-a sporit linistea sufleteasca. Acum pot petrece mai mult timp cu copiii mei si, deoarece instrumentul ma ajuta sa fac fata provocarilor parentale cu mai multa usurinta si incredere, sunt mai putin stresata si ma simt o mama mai buna.

  • Articol tradus si adaptat dupa un material publicat pe site-ul Insider.
  • Foto: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Parenting modern Viata de mama

Articole recomandate

Citeste si despre