Mihaela Bilic, despre alimentatia copilului: "Orezul cu lapte mai bun decat cerealele"

/ / Modificat: 2019-06-18
Mihaela Bilic, despre alimentatia copilului:

Alimentatia copilului este una dintre cele mai provocari pentru parinti. Pentru ca ei sunt responsabili de alegerea alimentelor, de stabilirea cantitatii si a orarului meselor.

Multi copii mananca la micul dejun cereale cu lapte. Medicul nutritionist, Mihaela Bilic spune ca aceasta nu este, insa, cea mai buna alegere. Si spune ca un orez cu lapte ii face mult mai bine micutului.

"Dulciurile facute in casa nu fac niciun rau daca nu sunt consumate in exces, iar traditionalul orez cu lapte este mai sanatos decat cerealele. Sunt adepta si promovez gatitul in casa. Dar, sa nu ne facem un obicei. O data pe saptamana este mai mult decat echilibrat.

Cerealele au fost inventate de americani cand si-au dat seama ca trebuie sa hraneasca o natie intreaga cu ceva ieftin. Atunci le-au expandat, au bagat in ele zahar si au devenit obligatorii la micul dejun. Nu au niciun avantaj. Pentru un copil, mai degraba as pune o felie de paine cu unt si gem, care in final ca numar de calorii face tot cat cerealele. Altfel, cerealele sunt un marketing. Trebuie sa ne intoarcem la simplitate", spune Mihaela Bilic, potrivit clicksanatate.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alimentatie Alimentatie copii Cereale

Articole recomandate

Citeste si despre