Cat de periculoasa este carnea de pui pentru copii? Medic pediatru: "In ultimii doi ani am observat la fetite de 1 an ca incep sa le creasca sanii"

/ / Modificat: 2024-04-02
Cat de periculoasa este carnea de pui pentru copii? Medic pediatru:

 

Nutritionistul Mihaela Bilic atrage atentia parintilor in ceea ce priveste consumul de carne de pui si nu recomanda acest aliment pentru copii. 

In general, producatorii apeleaza la procedura injectarii cu hormoni a puilor de carne crescuti intensiv poate contribui la aparitia pubertatii precoce. 

Nutritionistul sustine ca este mai indicata carnea de porc iin alimentatia copiilor decat cea de pui. 

”Am auzit medici care spun ca la diversificare trebuie sa-i dai copilului carne de curcan si de vita. Dar porcul de ce nu? Ce are carnea de porc? Va spun eu, nu exista niciun argument contra carnii de porc. Ba dimpotriva: grasimea de porc este mai putin saturata si mai sanatoasa decat cea de vita.

Porcul nu este un animal rumegator, ci monogastric, fiind 94% compatibil cu omul. Cum digera un copil carnea de porc nu o va digera pe cea de vita. Important este sa alegi o bucata slaba de porc.

De exemplu, muschiul de porc este mai slab decat orice bucata de carne de vita, iar muschiuletul este mai slab si decat pulpa de pui. Daca porcul este hranit corect si este crescut in aer liber, carnea lui are si omega 3”, spune nutritionistul.

”Ani intregi nu am pus la indoiala calitatea carnii de porc. Ne-am trezit acum sa spunem, vai de mine, porc nu, dar de fapt nu stim de ce. Este un fel de prejudecata. In cartile de nutritie, porcul e laudat”, mai spunea aceasta.

Consumul de carne de pui in randul copiilor duce la pubertate precoce

Medicul pediatru Olimpia Moigradean a explicat care sunt efectele ce pot aparea la copii, in special la fetite, in urma consumului de carne de pui de la varste fragede. 

”La copii chiar nu este indicata carnea de pui cumparata din comert. Eu fiind de formatie pediatru, in ultimii doi ani am observat la fetite de un an sau chiar mai putin ca incep sa le creasca sanii, sa li se formeze glanda mamara. Atat debut de pubertate precoce n-am avut niciodata”, sustine Olimpia Moigradean, medic pediatru.

 ”Explicatia gasita de specialisti a fost ca de vina este carnea de pui, pentru ca la copilul mic, prima diversificare o faci cu carne de pui, iar puii sunt injectati - sa creasca mai repede - cu hormoni exogeni”, a precizat ea.

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Carne de pui Copii Alimentatie copii

Articole recomandate

Citeste si despre