Pregatirea pentru nasterea gemenilor

/ / Modificat: 2014-08-04
Pregatirea pentru nasterea gemenilor

Nasterea gemenilor necesita un intreg proces de pregatire fizica, emotionala, dar si financiara, pentru ca venirea pe lume a bebelusilor sa nu fie un factor de stres, ci o bucurie imensa. Daca vrei sa fii relaxata inainte de nasterea copiilor, este recomandat sa te pregatesti pentru acest moment inca din al doilea trimestru de sarcina si sa achizitionezi principalele accesorii si haine, sa planifici bugetul pentru spital, sa amenajezi camera copiilor, sa-ti pregatesti bagajul si sa te debordezi de optimism si relaxare.

Cursuri de pregatire pentru nastere

Cursurile de pregatire pentru nastere pot fi cel mai bun lucru pe care il poti face pentru tine inainte cu cateva luni de nasterea gemenilor. Desi intuiesti ca nasterea va fi ceva mai dificila decat intr-o sarcina singulara, este indicat sa fii pregatita temeinic pentru ce te asteapta.

Cursurile Lamaze iti ofera o educatie prenatala completa despre acest moment, dar te invata si tehnici si metode prin care sa-ti pregatesti corespunzator psihicul si organismul pentru aducerea pe lume a copiilor. Vestea buna este ca te poti inscrie impreuna cu viitorul tatic la aceste cursuri, pentru a va initia impreuna in viata de parinti de gemeni inca de dinainte de a-i aduce pe lume.  

Finalizarea detaliilor si a costurilor pentru nastere

Planifica-ti nasterea pas cu pas, din primul moment in care ajungi la spital si pana la iesirea din maternitate. Planul include alegerea spitalului la care vrei sa nasti, stabilirea resurselor financiare necesare, bagajul de maternitate, actele necesare la internarea in spital si asigurarea disponibilitatii medicului la acel moment.

Camera comuna sau dormitoare separate pentru bebelusi

Esti deja in trimestrul al doilea si, avand in vedere ca majoritatea sarcinilor gemelare se termina mai devreme de termen, nu mai este foarte mult timp pana cand vei naste. Casa ta trebuie sa fie gata de primirea celor mai noi membri ai familiei.

Hotaraste-te daca gemenii vor imparti acelasi dormitor sau daca vor avea camere diferite si apuca-te de treaba. Zugravirea, mobilarea si cumpararea tuturor accesoriilor necesare necesita timp, iar tu deja nu mai ai foarte mult la dispozitie.  

Alegerea numelor pentru copii

Ai inceput sa te gandesti la nume pentru gemeni inca din primul moment in care ai aflat ca ai o sarcina gemelara, insa nu ai luat inca o decizie clara in acest sens. Din momentul in care intri in al treilea trimestru de sarcina, este bine sa acorzi ceva mai mult timp alegerii numelor si sa te hotarasti, astfel incat nasterea copiilor sa nu te ia prin surprindere si sa te trezesti ca alte persoane vor lua decizia in locul tau.

Biberoane si accesorii pentru alaptare

Iti doresti din tot sufletul sa-ti poti alapta copiii, insa nu poti sti decat dupa nastere daca vei avea sau nu lactatie pentru a-i hrani la san. Cu toate acestea, este important sa te pregatesti din timp cu cateva accesorii esentiale pentru alaptare, dar si pentru hranirea cu lapte praf, astfel incat sa fii pregatita pentru orice situatie.

In plus, multe dintre accesoriile pentru alaptare - ca de exemplu, pernele, sutienele etc. - vor putea fi folosite si in cazul in care ii hranesti cu lapte praf. Pernele iti vor oferi un plus de confort atunci cand ii hranesti cu biberonul, iar sutienul, mai multa stabilitate a sanilor extrem de sensibili si voluminosi.

Hainute si accesorii vestimentare

Achizitionarea hainutelor de nou-nascuti trebuie facuta din timp. Specialistii recomanda sa te pregatesti cu un calup format din cel putin:

  • 140-200 scutere pe saptamana;
  • 12 pijamalute sau haine de dormit;
  • 4 paturi de infasat sau dormit;
  • 2 salopete groase (daca este sezon rece);
  • 12 body-uri;
  • 4-6 caciulite;
  • 4 perechi botosei;
  • 4 perehi manusi.

Scaun de masina si carucior

Scaunul de masina si caruciorul special concepute pentru gemeni trebuie sa fie printre primele dispozitive pe care le cumperi pentru venirea pe lume a copiilor. Acestea te vor ajuta inca din primul moment in care iesi din maternitate cu cei mici, intrucat vor asigura deplasarea in siguranta a acestora pana acasa, cu masina, dar si ulterior, in plimbarile zilnice pe care le vei face cu ei.

Tu cum te pregatesti sau te-ai pregatit pentru nasterea gemenilor? Mai ai si alte sfaturi pentru gravidutele care se pregatesc sa aduca pe lume gemeni? Spune-ne sfaturile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sarcina gemelara Pregatire nastere Plan nastere

Articole recomandate

Citeste si despre