Cum sa dormi mai bine atunci cand ai o sarcina gemelara

/ / Modificat: 2018-08-17
Cum sa dormi mai bine atunci cand ai o sarcina gemelara

Pe masura ce sarcina avanseaza, fiecare viitoare mamica se confrunta cu probleme de somn, insa atunci cand astepti gemeni lucrurile devin de doua ori mai complicate, iar odihna pe timpul noptii devine extrem de dificila. Disconfortul fizic si sentimentele de anxietate pot provoca neliniste si chiar insomnii.

Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa dormi mai bine atunci cand ai o sarcina gemelara, mai ales ca urmeaza o perioada lunga de timp dupa nasterea micutilor, cand noptile albe vor fi ceva obisnuit in viata voastra de noi parinti.

5 sfaturi pentru un somn odihnitor

1. Trage cate un pui de somn

Ca sa mai atenuezi din oboseala, incearca sa tragi cate un pui de somn pe parcursul zilei pentru a mai recupera din orele nedormite in noaptea precedenta. Corpul tau iti va spune cand sa te odihnesti, asa ca alege un loc linistit si relaxant din casa unde sa te lasi cuprinsa de moleseala. Uneori, un somn scurt, de 20-30 de minute este suficient pentru a te reimprospata si a-ti reactiva resursele de energie.

2. Incearca o perna pentru corp

O perna pentru corp poate sa iti sustina corpul si burtica intr-o pozitie comoda si iti poate relaxa musculatura si coloana vertebrala. Cauta o perna cat mai lunga, de cel putin 155 cm, care sa fie conceputa special pentru a-ti sustine spatele si burtica.

Pernele pentru corp sunt cu siguranta o investitie care merita facuta, insa nu sunt potrivite chiar pentru toate femeile. Poti improviza folosind o combinatie de perne normale. Unele femei considera aceasta varianta ca fiind una care ofera mai multa flexibilitate pe masura ce avanseaza in sarcina.

3. Incearca un fotoliu rabatabil

Daca nu iti gasesti locul in pat si nu te simti comod, ai putea lua in considerare varianta unui fotoliu rabatabil, spatios care ar putea sa iti fie mai confortabil decat daca stai intinsa in pat.

Inainte de a cumpara un astfel de fotoliu rabatabil ai grija sa il incerci si asigura-te ca poti sa te asezi si sa te ridici din el cu usurinta, pe masura ce bebelusul creste si sarcina avanseaza, vei intelege de ce trebuie sa urmezi acest sfat.

4. Mananca si bea adecvat

Ce alimente si bauturi consumi pot influenta modul in care dormi (sau nu) noaptea, asa ca bea cat mai multa apa in timpul zilei pentru a te hidrata, insa redu cantitatea spre seara pentru a evita vizitele frecvente la baie de peste noapte.

Incearca sa reduci alimentele picante sau sarate si sa renunti la cafeina. Un pahar de lapte cald nu numai ca iti va furniza o sursa necesara de calciu, dar te va si relaxa inainte sa adormi, asa ca merita incercat.

5. Consulta-ti medicul

Nu te chinui in zadar, daca nu poti sa dormi deloc si te foiesti toata noaptea, atunci este mai bine sa ceri ajutorul unui medic, care iti poate recomanda un remediu impotriva insomniei care sa nu iti afecteze nici bebelusii si nici pe tine.

Mai mult, pentru ca medicul are experienta cu multe mamici de gemeni, ar putea sa iti ofere cateva sfaturi care sa te ajute si la care tu nu te-ai fi putut gandi.

Discuta impreuna cu el motivele pentru care nu poti sa dormi fie ca este vorba de anxietate, fie ca este vorba de arsuri la stomac sau crampe la picioare, indicandu-i cauza, ii va fi mai usor sa iti recomande cea mai eficienta solutie pentru ca tu sa te odihnesti.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Somn sarcina Pozitii somn sarcina Probleme somn sarcina Sarcina gemelara Ingrijire sarcina gemelara

Articole recomandate

Citeste si despre