Modalitati pentru a te pregati de nasterea bebelusului

/ / Modificat: 2019-02-01
Modalitati pentru a te pregati de nasterea bebelusului

Chiar daca ti se pare ca sarcina ta va dura o vesnicie, iti vei cunoaste bebelusul mai repede decat te poti gandi, asa ca pana la nasterea sa ar trebui sa profiti de asteptare pentru a te pregati cat mai bine de schimbarile ce se vor produce dupa venirea micutului pe lume.

Daca planifici din timp cateva lucruri, iti va fi mai usor sa te relaxezi si sa te bucuri de sarcina pe masura ce se apropie data nasterii.

Iata cateva modalitati folositoare pentru a te pregati de nasterea bebelusului:

Afla cat mai multe despre nastere

Gandul ca urmeaza sa dai nastere ar putea sa te ingrijoreze si sa amani anumite informatii pana aproape de ziua in care mergi la maternitate, dar specialistii sustin ca aceasta nu este cea mai buna strategie, deoarece femeile care stiu din timp ce presupune intregul proces al nasterii bebelusului lor sunt mai active in cadrul acestuia, ceea ce duce la rezultate mai bune.

Ia in considerare participarea la un curs de nasteri pentru a putea invata despre stadiile travaliului, care iti sunt optiunile in managementul durerii, ce tehnici de respiratie ai putea adopta si care este echipamentul medical ce ar putea fi folosit atunci cand te afli in sala de nasteri.

Sau poti sa urmaresti videoclipuri si filme documentare cu nasteri naturale, nasteri in apa, nasteri cu ajutorul epiduralei, nasteri cezariene, astfel incat sa stii la ce sa te astepti cand vine vremea.

Dupa ce ai aflat informatiile necesare, poti sa iti faci un plan de nastere care sa includa preferintele tale, insa nu uita ca acest lucru nu inseamna si ca travaliul si nasterea vor decurge strict conform planului tau, nimeni nu poate sa prevada cu exactitate ce se va intampla in sala de nasteri.

Gaseste un pediatru pentru bebelusul tau

Cand te afli la jumatatea sarcinii poti sa incepi sa cauti un medic de familie sau un pediatru pentru micutul tau, chiar daca ti se pare prea devreme. Vei dori cu siguranta un medic care sa iti placa si in care sa ai incredere, asa ca nu, nu este prea devreme sa te gandesti la asta.

Comunica cu partenerul

Este important sa stabilesti cu partenerul tau cum te poate ajuta in timpul nasterii, dar este la fel de important sa profiti de perioada sarcinii pentru a decide de ce aveti nevoie unul de la celalalt dupa ce vine bebelusul pe lume.

Asteptari diferite pot crea conflicte majore, de aceea este mai bine sa discutati si sa comunicati inainte de nastere; nu prezuma ca partenerul tau este constient de cat de multe lucruri se vor schimba dupa aparitia bebelusului vostru, vorbiti despre cum va veti imparti sarcinile casnice si cele de ingrijire ale noului nascut si educa-l cand vine vorba de lucruri mai putin evidente, cum ar fi de exemplu, cum sa te sprijine in perioada in care vei alapta.

Puteti sa va faceti viata mai usoara inca de pe acum, luand impreuna deciziile importante, cum ar fi numele micutului, detaliile despre nasi si despre botez.

Vorbeste cu alte mamici

Exista o multime de lucruri despre maternitate care dintr-un motiv sau altul raman cel mai adesea un subiect tabu, cum ar fi incontinenta urinara, apetitul sexual scazut sau depresia; chiar daca nu vei avea aceleasi experiente cu cele ale prietenelor tale deja mamici, daca afli din timp despre anumite lucruri, nu vei fi socata daca ti se vor intampla si tie.

Nu in ultimul rand, dupa ce vei veni cu bebe acasa, nu vei avea timp de cumparaturi, asa ca fa-ti din timp stocuri de produse neperisabile sau cu termene de valabilitate extinse, de la produse de igiena intima, la hartie igienica, detergenti, medicamente si pana la alimente si produse congelate.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Pregatire nastere Nastere

Articole recomandate

Citeste si despre