Cum sa alegi numele copilului tau

/ / Modificat: 2015-08-06
Cum sa alegi numele copilului tau

Alegerea numelui copilului poate deveni o adevarata corvoada daca parintii nu reusesc sa se decida sau sa se puna de acord.


Alegerea numelui copilului poate deveni o adevarata corvoada daca parintii nu reusesc sa se decida sau sa se puna de acord.

In toata nebunia care se petrece de obicei cand urmeaza sa bineveniti un nou membru in familia voastra, se intampla sa acordati prea putina importanta numelui pe care urmeaza sa i-l puneti.

Deciziile asupra numelui, luate in ultimul moment, s-ar putea sa nu fie foarte inspirate, asa ca e bine sa discutati problema din timp.

Sfaturi pentru alegerea numelui

• Incepe cautarile din timp. Cauta in resurse online, (Ce nume aleg?), intreba-ti rudele de nume speciale in familia voastra si citeste carti de onomastica.

Chiar daca nu stii sexul copilului inca, sau vrei sa fie o surpriza la nastere, poti cauta nume si pentru fete si pentru baieti.

Scrie numele care iti plac intr-o lista, si taie-le incet incet pe cele care nu iti plac.


• Alege un nume care sa se potriveasca si cu numele de familie. Nu incerca sa faci o poveste din cele doua nume (ex. Mos Craciun). Cauta doar un nume care sa sune bine alaturat celui de familie.

Ai grija si cum se aud numele rostite impreuna, mai intai prenumele si apoi numele de familie si invers, pentru a nu forma din ultimele si primele silabe combinatii ciudate. Fii atenta la initialele pe care le va forma numele, mai ales daca vrei sa ii pui copilului doua prenume.

• Alege un nume cu o semnificatie speciala.

• Poti incorpora daca vrei un nume al unui membru de familie care iti este drag, Nu lasa lucrul acesta insa sa degenereze intr-o cearta cu partenerul pentru numele de familie din partea fiecaruia.

De asemenea, nu lasa familia sa faca presiuni asupra ta sa-ti numesti copilul intr-un anume fel (pe motiv de religie, traditie, obligatie etc). Decizia asupra numelui va apartine, in ultima instanta, exclusiv tie si partenerului tau, ca parinti.

• Numele care au o ortografiere deosebita pot fi interesante, dar pot sa si fie greu de scris pentru copilul tau, atunci cand va merge la scoala.

• Nu alege nume prea populare. Cauta un top 5 al celor mai populare nume de la noi si sterge-le din lista din principiu.

• Nu ii pune fetitei tale un nume de baiat sau baiatului tau un nume de fata. Este ciudat si intotdeauna vor exista confuzii.

• Nu lua o decizie definitiva inainte sa-ti vezi copilul pentru ca s-ar putea sa te rasgandesti cand il vezi.

• Alege un nume care sa se potriveasca si pentru cand va creste ( ex. Domnul Mugurel nu prea suna bine).

• Nu alege un nume care sa aiba o poanta, care poate fi scurtat intr-un diminutiv tendentios, sau care rimeaza cu obscenitati.

Citeste si Alegerea numelor pentru gemeni si vezi cat este de norocos numele ales.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume bebelusi Nume copii Alegere nume copii Nume copil

Articole recomandate

Citeste si despre