Bunica mea nu vrea sa isi cunoasca stranepoata fiindca nu ii place cum am botezat-o!

/ / Modificat: 2023-10-12
Bunica mea nu vrea sa isi cunoasca stranepoata fiindca nu ii place cum am botezat-o!

O proaspata mamica nu poate sa nu se simta trista dupa ce a aflat ca nu toti cei din familia ei vor face cunostinta cu fetita ei. Totusi, acest lucru nu se intampla din cauza faptului ca unii dintre membrii familiei ei nu mai sunt prin preajma.

Bunica femeii, care este in viata, a decis ca nu vrea sa isi cunoasca stranepoata, dupa ce a aflat numele ei. Aceasta nu este de acord cu numele noii sale stranepoate si crede ca reprezinta o jignire la adresa ei.

"Am nascut acum aproape doua luni o fetita perfecta. Am fost atat de entuziasmata si nerabdatoare ca familia mea sa o cunoasca. Am trei surori mai mari care au si ele copii. O traditie amuzanta pe care o avem, in familie, este sa organizam o mica reuniune odata ce copilul are aproximativ 2-3 luni. Nu anuntam numele bebelusului decat dupa nastere, pentru a fi o surpriza. La mica petrecere le dam parintilor o gramada de mici cadouri inscriptionate cu numele bebelusului. Bunica mea coase intotdeauna o patura frumoasa pentru bebelus si brodeaza numele copilului. A facut asta pentru toate surorile si verisoarele mele. Problema este ca nu ii place deloc ce nume am ales eu si sotul meu pentru fiica noastra.

Pentru context, bunica mea are o istorie unica cu propriul nume. S-a nascut cu numele de "Lucille", dar de la varsta de 8 ani a spus fiecarei persoane pe care o intalnea ca numele ei este Barbara. A facut asta ani de zile, pana cand chiar si familia ei i-a spus Barbara. A reusit chiar sa isi schimbe numele in mod legal. Cand eram copil, am intrebat-o mereu de ce si-a schimbat numele. Mi-a spus pur si simplu ca ii place mai mult Barbara. A devenit o gluma de familie, dar ea nu a parut niciodata suparata din cauza asta si intotdeauna radea cu noi pe seama asta.

Bunica sotului meu l-a crescut de cand era copil si pana cand a murit, cand el avea 19 ani. Vedeta ei preferata era Lucille Ball. Ea si sotul meu obisnuiau sa se uite impreuna la "I love Lucy" tot timpul. Ii este foarte dor de ea si a spus ca i-ar placea sa o omagieze intr-un fel sau altul. Numele ei era Mary, dar am ales ca acesta sa fie al doilea prenume al fiicei noastre. Am decis ca Lucy este un nume pe care il iubim amandoi si care ar omagia-o pe bunica lui si poate ca ar face-o pe a mea sa chicoteasca putin.

Dupa ce am nascut, eu si sotul meu am vorbit prin apel video cu intreaga mea familie cand am anuntat numele. Cateva dintre rudele mele au ras si au spus ca e un nume dragut, dar bunica mea a ramas tacuta. Cand am intrebat-o ce s-a intamplat, a cerut sa stie de ce am ales Lucy. Am fost socata si confuza. Am inceput sa-i explic, dar a inchis brusc. Acest lucru a stricat foarte mult atmosfera. Dupa aceea, bunica mea nu mi-a mai raspuns deloc la telefon. Am intrebat-o pe sora mea mai mare si mi-a spus ca bunica mea se pare ca s-a simtit jignita si a crezut ca ne batem joc de ea. Ea a spus ca nu va veni la petrecerea de peste cateva saptamani pentru a o cunoaste pe fiica mea si ca nu ne va da paturica pentru bebelus decat daca ne cerem scuze si schimbam numele fiicei noastre.

Nu stiu de ce a escaladat atat de mult situatia. Bunica mea a fost intotdeauna blanda. Habar nu am ce sa fac. Nasterile in familia mea sunt intotdeauna evenimente fericite, dar acest lucru a distrus totul. Aproape ca ma simt ca si cum unele dintre rudele mele ma ignora pentru ca nu vor sa "aleaga o tabara", dar nici macar nu inteleg de ce exista o cearta. Sa ma ocup de acest lucru, ca proaspata mamica, a fost incredibil de stresant. Familia mea este si ea socata si nedumerita, dar cei mai multi dintre ei spun ca nu ar fi trebuit sa aleg un nume despre care stiam ca bunicii mele nu-i place sau cel putin sa o intreb mai intai", a scris proaspata mamica, pe Reddit.

Multi internauti sunt de parere ca femeia nu a facut nimic gresit si ca bunica ei ar putea avea probleme personale nespuse in legatura cu numele ei original.

"Exista acolo o trauma pe care bunica nu o impartaseste. Dar asta este problema ei, nu a ta", a comentat cineva.

"Sigur exista mult mai multe in legatura cu motivul pentru care bunica ta si-a schimbat numele, altfel nu ar fi existat o reactie atat de dramatica", a scris un alt utilizator.

"Poti sa iti numesti copilul cum vrei si, ca sa fiu sincera, ca bunica ta sa faca atata caz de ceva care are ZERO semnificatie pentru oricine altcineva in afara de ea, pana la punctul de a te pedepsi pe tine si pe stranepoata ei, este rauvoitor, copilaros si de-a dreptul meschin. Cred, de asemenea, ca se comporta ridicol", a mai scris cineva.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume bebelusi Nume copii

Articole recomandate

Citeste si despre