Alegerea numelor pentru gemeni

/ / Modificat: 2011-10-10
Alegerea numelor pentru gemeni

Alegerea unui nume pentru nou-nascutul tau poate fi o decizie foarte grea si stresanta. Cu sute de nume la dispozitie, s-ar putea sa ajungi sa te simti putin… coplesita. Ei bine, in cazul gemenilor, se poate dubla dificultatea!


Alegerea unui nume pentru nou-nascutul tau poate fi o decizie foarte grea si stresanta. Cu sute de nume la dispozitie, s-ar putea sa ajungi sa te simti putin… coplesita. Ei bine, in cazul gemenilor, se poate dubla dificultatea!

Copilul.ro vine in intampinarea ta cu acest articol pentru a putea alege numele cele mai potrivite pentru gemenii tai.

Folosirea anagramelor

O modalitate de a alege numele gemenilor este sa alegi un nume care iti place si sa incerci sa rearanjezi literele astfel incat sa creezi un alt nume. Poti incerca si varianta de a aseza literele unui nume exact in ordinea inversa. E drept ca in acest caz vei avea mai putine variante. Iata cateva exemple de nume anagrame:

Adina – Diana

Adrian(a) – Darian(a)

Anda – Dana

Cosmin(a) – Simon(a)

Ina – Ani

Raisa – Sara

Daca preferi in schimb nume traditionale romanesti, atunci alegerile tale sunt destul de limitate daca vrei sa incerci aceasta varianta.

Dar daca nu te deranjeaza sa incalci putin regulile, te poti juca cu aceasta idee pana gasesti intr-adevar numele care iti plac.


Folosirea sinonimelor

O alta idee de care te poti folosi pentru a alege numele copiilor este aceea a sinonimelor. Un sinonim este un cuvant (sau un nume de copil, in cazul nostru) care are o insemnatate asemanatoare sau identica cu cea a unui alt cuvant. Ti-ai putea dori ca ambii tai copii sa poarte nume de flori. Iata cateva exemple din aceasta categorie:

Anemona

Camelia

Crina

Delia

Lacramiaora

Florin(a)

Gentiana

Mugurel

Narcisa

Violeta

Viorel

Toate acestea sunt nume de flori, desi altfel nu par a avea nimic in comun.

In acelasi mod poti cauta in semnificatiile numelor si sa alegi doua care sa aiba aceeasi insemnatate sau cel putin ceva in comun.

Sa rimeze sau nu?

Poti folosi de asemenea nume care iti plac si incep cu aceeasi litera, nume care rimeaza sau sa le pui copiilor nume care nu au nici o legatura, dar care iti plac foarte mult. De cele mai multe ori parintii de gemeni uita sau neglijeaza aceasta varianta.

Alegerea numelor care incep cu aceeasi litera iti va fi de folos in cazul in care ai in minte deja un nume care iti place si dificultatea vine in alegerea celui de-al doilea. Cel putin ai prima litera si stii unde sa cauti, nu?

Ai mare grija la numele care rimeaza! Se poate sa sune foarte bine acum si sa li se potrivesca atat timp cat sunt copii, dar gandeste-te ca numele vor fi folosite toata viata si trebuie sa sune bine si atunci cand vor fi strigati la absolvirea facultatii sau mai departe cand isi vor construi carierele.

Poti alege nume care sa nu rimeze, dar prescurtarile lor sa aiba aceeasi rezonanta. De exemplu Adrian(a) si Gabriel(a) nu rimeaza deloc, dar Adi si Gabi – da. Unde mai pui ca aceasta varianta iti va fi de folos si in cazul in care nu stii care va fi genul bebelusilor, numele fiind potrivite atat pentru fete, cat si pentru baieti.

Ordinea nasterii

Inca din momentul in care sunt in burtica ta, bebelusii vor fi numiti de doctori "copilul A" si "copilul B", in functie de apropierea fata de cervix. Este posibil ca ordinea lor sa se schimbe in momentul in care se nasc si asta te poate ajuta sa le dai numele. Astfel ca numele primului nascut va incepe cu litera A si numele celui de-al doilea cu litera B. Sigur ca poti alege orice litere din alfabet, dar daca vrei sa abordezi aceasta varianta ai grija ca numele primului nascut sa inceapa cu o litera care este mai aproape de inceputul alfabetului decat litera de inceput a celui de-al doilea nume.

Orice varianta ai alege pentru a selecta numele copiilor tai, va trebui sa rezervi ceva timp acestei activitati. E o decizie care va conta mult in viata celor mici.



Mult succes!


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume bebelusi Bebelusi gemeni Nume copii

Articole recomandate

Citeste si despre