Copiii care calatoresc cu parintii vaccinati in tari cu risc epidemiologic,carantina la intoarcerea in intara

/ / Modificat: 2021-01-19
Copiii care calatoresc cu parintii vaccinati in tari cu risc epidemiologic,carantina la intoarcerea in intara

Copiii care vor calatori cu parintii vaccinati in tari cu risc epidemiologic crescut de COVID-19 vor sta in carantina 10 zile la intoarcerea in Romania, a anuntat medicul Florentina Furtunescu de la Institutul National de Sanatate Publica, potrivit Agerpres.

„Aceasta intrebare are un raspuns care variaza in functie de situatia epidemiologica din tarile unde calatoresc familiile cu copii. In orice caz, daca, sa spunem, o familie calatoreste cu un copil intr-o tara cu incidenta ridicata a COVID-19, la intoarcerea in Romania, copilul prezinta riscul de a raspandi boala. El este un vector, de aceea el trebuie tinut in carantina timp de zece zile si unul dintre parinti trebuie sa stea cu copilul. Acestea sunt, sa spunem, implicatiile de natura populationala ale calatoriei”, a spus medicul.

Prin hotararea CNSU de luni a fost instituita exceptia de la carantinare pentru persoanele care au fost vaccinate cu a doua doza (doza de rapel), daca aceste persoane intra in Romania la mai mult de 10 zile dupa vaccinarea cu a doua doza. Acelasi regim se aplica si in cazul persoanei care este contact direct cu o persoana pozitiva, daca momentul contactului a fost la mai mult de 10 zile de la vaccinarea cu a doua doza.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Calatorie copii

Articole recomandate

Citeste si despre