Acesta este motivul pentru care nu trebuie sa-ti lasi niciodata copilul sa te astepte in masina

/ / Modificat: 2019-10-25
Acesta este motivul pentru care nu trebuie sa-ti lasi niciodata copilul sa te astepte in masina

Multe persoane lasa copilul sa astepte in masina in timp ce face repede niste cumparaturi sau se duce la cineva sa lase un pachet. Totusi, acest lucru poate reprezenta un pericol in multe feluri.

Si poate pentru unii parinti este mai usor sa lase micutul cateva minute singur in masina ca sa nu-l trezeasca sau sa-l ia cu el in timp ce rezolva unele probleme. Desi exista multe motive pentru care fac acest lucru, consecintele ar putea fi foarte grave. Asa ca nu-l lasa niciodata singur in masina, nici macar pentru o clipa.

De ce este rau sa lasi copilul singur in masina?

Cele mai frecvente sunt accidentele cauzate de caldura (hipertermie). Conform rapoartelor Clinicii Mayo, excesul de caldura poate deteriora creierul si alte organe ale corpului, poate duce chiar la moarte. Temperatura corporala a copilului creste cu repezicune mai ales daca se afla intr-un autoturism, deoarece temperatura din interiorul unei masini poate creste cu 20 de grade in doar 10 minute si cu 40 de grade intr-o ora.

Nu trebuie sa fie prea cald afara, pentru ca interiorul masinii sa devina periculos, iar lasarea geamurile usor deschise nu impiedica cresterea temperaturii la un nivel ridicat.

Corpul unui copil se incalzeste de trei pana la cinci ori mai repede decat corpul unui adult, deoarece are multa suprafata corporala care absoarbe caldura. In plus, corpul celui mic nu are foarte bine dezvoltata capacitatea de a se raci bine. Astfel, nu isi pot regla temperatura asa cum o face un adult.

Cei mai expusi, copiii sub 3 ani

Potrivit Spitalului pentru Copii din Utah, Statele Unite, majoritatea micutilor care mor din cauza unui exces de caldura, dupa ce au fost lasati singuri intr-o masina, au in jur de 3 ani sau mai putin, dar sunt cazuri in care au fost implicati copii de pana la 14 ani.

Un accident provocat de caldura apare atunci cand temperatura corpului unei persoane creste la 40 de grade Celsius sau mai mult, potrivit Clinicii Mayo.

Persoanele care sufera de acest lucru pot prezenta simptome precum sete, transpiratie, respiratie rapida, ameteli si greata. Netratate, acestea pot provoca leziuni ale organelor si pot provoca moartea.

Un alt pericol cu care se poate confrunta un copil lasat singur intr-o masina este acela de a fi rapit. In plus, pot apasa pe butoane, dezactiva franele, porni masina sau poate chiar iesi din autoturism.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Masina Copil in masina Caldura Pericol caldura

Articole recomandate

Citeste si despre