6 gustari sanatoase pentru copii in calatorie

/ / Modificat: 2014-08-21
6 gustari sanatoase pentru copii in calatorie

Gustarile sunt alimente nelipsite din niciun bagaj de calatorie al unui copil, mai ales daca distantele pe care le are de parcurs pe drumuri sunt foarte lungi. Cu cat sunt mai sanatoase si hranitoare, cu atat il vei auzi mai putin ca se plange ca ii este foame sau ca pofteste la cine stie ce snacks-uri nesanatoase.

Evita situatia in care copilul ar putea insista ca vrea chips-uri, napolitane sau ciocolata, care sunt nesanatoase si pline de calorii, si ofera-i alternative naturale si foarte satioase, care sa-i tina in frau senzatia de foame si poftele pe termen lung!  

Fructe proaspete

Fructele proaspete sunt cele mai sanatoase, la indemana si practice gustari pe care le poti servi copilul tau in timpul calatoriei. Multe dintre ele sunt satioase si foarte hranitoare, potolind rapid senzatia de foame care i-ar putea da tarcoale pe drumul spre destinatia dorita.

Nu necesita o pregatire deosebita si nici conditii foarte speciale de depozitare. Insa nu toate fructele sunt recomandate pentru a fi transportate in calatorii pe distante lungi.

Opteaza pentru fructe rezistente la temperaturi mari - mere, banane, caise, struguri - si incearca sa i le oferi copilului inainte de a fi expuse unor conditii de pastrare necorespunzatoare - temperaturi extreme.  

Batoane cu cereale

Batoanele preparate din cereale integrale, miere si musli reprezinta una dintre cele mai hranitoare variante pentru gustarile de calatorie ale prichindelului tau.

Pe langa faptul ca sunt facute doar din ingrediente naturale si cu proprietati nutritive care asigura satietatea pe termen lung - proteine, fibre, carbohidrati complecsi - ele sunt si usor de transportat si nu necesita conditii de depozitare speciale.

Biscuiti din cereale integrale

La fel ca si batoanele din cerealele, biscuitii bio, facuti doar din ingrediente naturale si sanatoase reprezinta o alta gustare practica pentru cel mic, in timpul calatoriilor.

Biscuitii reusesc sa energizeze rapid organismul copilului in momentele in care se simte obosit de kilometri parcursi pana la destinatie si sa ii potoleasca foamea care i-ar putea da tarcoale pana la ora mesei principale.  

Vafe bio cu miere sau alune

O alta gustare delicioasa care ar putea rasfata papilele gustative ale copilului in calatorie sunt celebrele vafe. Ai la dispozitie o multime de variante si sortimente din care poti alege pentru a satisface gusturile si preferintele micutului tau.

Variantele bio - facute din ingrediente 100% hranitoare - sunt cea mai buna optiune pentru sanatatea copilului tau.

In plus, inlocuiesc cu succes ciocolata, napolitana sau alte prajituri nesanatoase din comert, atunci cand cel mic are pofta de ceva dulce.  

Fructe uscate

Daca fructele proaspete nu sunt o solutie pentru gustarile din bagajelul de calatorie al copilului, poate cele uscate au mai mult succes printre preferintele micutului tau. Cu astfel de gustari la tine, nici nu mai este nevoie sa iti faci probleme de conditii de pastrare, deoarece acestea rezista la aproape orice fel de temperaturi.

In plus, nu necesita timp de preparare sau conditii speciale in care copilul sa le pape. Le poate manca direct cu manuta, dezinfectata si spalata in prealabil.  

Migdale

Migdalele sunt alte gustari foarte satioase si sanatoase de care stomacelul copilului tau s-ar putea "bucura" atunci cand drumul lung si obositor nu ii permite sa manance conform programului.

Dupa doar 3-4 migdale consumate, copilul va fi deja satul, intrucat migdelele au o valoare nutritiva foarte crescuta, iar tu vei scapa de plangerile lui constante legate de foame. 

Sandvisuri

Si sandvisurile sunt o varianta potrivita pentru gustarile copilului din timpul calatoriei, insa doar in conditiile in care temeperaturile din mijloacele de transport sunt rezonabile si sunt consumate destul de rapid de la momentul plecarii.

Evita sa faci sandvisuri cu ingrediente care se altereaza rapid sau care nu rezista prea mult timp nici macar la temperaturi constante. Daca ai de gand sa faci sandvisuri, alege ingrediente precum cascaval, unt de arahide, sunca de curcan sau branza, care rezista ceva mai mult timp in bagaj decat alte produse.

Daca ai mai multe variante de gustari pentru prichindel la tine, ofera-i sandvisurile primele, pentru a evita alterarea lor.

Tu ce fel de gustari oferi prichindelului tau in calatorii? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gustari copii Calatorie copii

Articole recomandate

Citeste si despre