8 lucruri care sa nu-ti lipseasca in calatoria cu copilul

/ / Modificat: 2012-05-31
8 lucruri care sa nu-ti lipseasca in calatoria cu copilul

Calatoria impreuna cu copilul devine o aventura inca de dinainte de a pleca de acasa. Pregatirea bagajelor si lista cu lucruri necesare pentru vacanta pare ca nu se mai termina si ai impresia ca nu iti mai ajung zilele sa le pui la punct, astfel incat sa nu uiti acasa nimic din ce ti-ar trebui pentru micut, dar si pentru ceilalti membri ai familiei. Noi iti dam o mana de ajutor si iti facem lista cu lucrurile esentiale de care are copilul nevoie in calatorie si pe care este obligatoriu sa nu le uiti acasa!

Foto: loveroflosangeles.wordpress.com

Lucrurile necesare pentru copil in calatorie depind foarte mult de varsta pe care o are micutul tau. Atunci cand este bebelus, are nevoie de mult mai multe lucruri si obiecte decat atunci cand este mai maricel. Iata cateva dintre cele mai importante!

Unul dintre cele mai mari impedimente in pregatirea bagajelor copilului este spatiul. Micutul are nevoie de o multime de lucruri, pe care nu le poti lasa acasa, dar esti nevoita totodata sa te limitezi si sa te adaptezi la un anumit spatiu (portbagajul masinii, bagajul de cala la avion, trollerele pentru tren etc.).

Pentru a mai castiga putin spatiu, este important sa te orientezi spre obiecte de care are nevoie copilul in calatorii care sunt create special pentru astfel de experiente, sunt rabatabile si ocupa putin spatiu!

Patut de bebelus pentru calatorie

In cazul in care pleci in vacanta cu bebelusul, iar camera hotelului in care stai nu este dotata cu patuturi speciale pentru varsta lui, atunci este indicat sa cumperi un astfel de produs rabatabil si usor de montat, astfel incat micutul tau sa fie in siguranta in timpul somnului.

patut-pliabil

Patut pliabil Jolly cu doua nivele - KinderKraft, voinicel.ro, 310 lei

Troller mare, bine compartimentat

Cumpara un troller doar pentru lucrurile necesare micutului tau, astfel incat sa nu fie nevoie sa pui cele necesare acestuia in mai multe pungulite si genti.

Atunci cand sunt toate la un loc, este mai usor sa cauti intr-o singura geanta pentru a gasi mai rapid ceea ce ai nevoie pentru el.

Este important ca trollerul sa fie foarte bine compartimentat, cu multe buzunarase, astfel incat sa poti baga si scutece, biberoane, produse de ingrijire a pielii micutului, produse cosmetice, medicamente, suzete, tetine, creme de protectie solara, medicamente, jucarioare sau prosopele.

troller

Troller Green Days - Daisey, emirano.ro, 443 lei

Olita de calatorie

Daca micutul tau nu face decat la olita, atunci este important sa o iei cu tine in calatorie.

Olita obisnuita, clasica, ocupa mult spatiu in bagaj, de aceea, exista produse concepute special pentru calatorii, care se rabateaza si, in acest fel, se micsoreaza si ocupa putin spatiu.

olita-calatorie

Olita de calatorii Mr Carry Potty, nichiduta.ro, 149 lei

Jucaria preferata (obiectele de confort)

Copilul tau nu poate pleca de acasa fara jucaria preferata, pe langa alte jucarii suplimentare. Jucaria de care se ataseaza copilul, in special daca este bebelus sau este foarte mic, reprezinta obiectul lui de confort, in compania caruia se simte in siguranta si care il ajuta sa se familiarizeze mai usor cu noua locatie.

Obiectul de confort al micutului nu trebuie sa fie neaparat o jucarie, poate fi o paturica, un biberon, o suzeta etc. Este important ca aceste lucruri sa nu fie uitate acasa, deoarece cu greu pot fi inlocuite si vei avea mult de furca in momentul in care micutul va incepe sa planga, sa tipe sau sa nu vrea sa doarma fara ele.

Totusi, nu te limita la o singura jucarie si atat. Copilul are nevoie tot timpul sa fie ocupat si sa se distreze, iar jucariile sunt cele mai importante in acest scop.

Nu este nevoie sa iei in calatorie tot cosuletul cu jucarioare. Poti face o selectie, chiar impreuna cu cel mic, pentru a alege cateva dintre ele, care pot fi transportate cu usurinta.

Nu uita si de jucariile de sezon - daca pleci la mare, ia colacul, seturile de jucarii pentru nisip si apa etc.

Sling-ul sau port-bebe-ul

Slingul sau port-bebe-ul este un accesoriu extrem de important in vacanta atunci cand ai un bebelus. Este o metoda usoara de a "purta" bebelusul peste tot, fara a-ti imobiliza mainile.

Slingul este mai recomandat decat port-bebe-ul sau alte astfel de produse, deoarece este creat dintr-o singura fasie de material si ocupa foarte putin spatiu in bagajul si-asa doldora de lucruri pentru micut.

Carucior de mici dimensiuni, rabatabil

Nu o sa poti sa tii mereu in brate bebelusul cand esti in vacanta si nici in sling sau port-bebe, astfel ca un carucios de mici dimensiuni si rabatabil iti va fi de mare ajutor atunci cand iesi cu familia la plimbare.

Geanta pentru bebelusi, de mana

Geanta pentru bebe este prima pe lista lucrurilor de luat in calatorie pentru cel mic si trebuie sa stea mereu in preajma ta. Ea contine toate lucrurile de care ai nevoie pentru bebe in timpul calatoriei, dar si in plimbarile pe care le vei face in vacanta.

Geanta trebuie sa contina intotdeauna si sa fie mereu aprovizionata cu lucruri de care ai nevoie pe termen scurt - un biberon cu apa/lapte, scutece, servetele umede dezinfectante, suzeta, mancarica, gustari etc.

Trusa de medicamente pentru calatorie

Trusa cu medicamente trebuie sa fie si ea in fruntea listei cu lucruri de luat in calatorie pentru copil, dar si pentru alti membri ai familiei.

In cazul in care bebe urmeaza un tratament, nu uita sa te aprovizionezi cu medicamente suplimentare, astfel incat sa acoperi terapia pe toata perioada vacantei.

In plus, in trusa de medicamente pentru vacanta sau calatorie trebuie sa se regaseasca intotdeauna plasturi, pansamente sterile, antivomitive, antidiareice, calmante, medicamente pentru insolatii, indigestii etc.

Este important sa fii intotdeuna pregatita cu medicamente pentru afectiuni frecvente, de sezon sau specifice copiilor mici, mai ales daca pleci in afara granitelor tarii.

Care sunt lucrurile nelipsite din bagajelul de calatorie al copilului tau? Exista vreun lucru special de care nu se poate desparti in vacanta? Spune-ne parerile si sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bagaje vacanta copii Calatorie copii

Articole recomandate

Citeste si despre