Cand s-ar putea intoarce elevii la scoala! Anuntul facut de un oficial al Ministerului Educatiei

/ / Modificat: 2020-11-23
Cand s-ar putea intoarce elevii la scoala! Anuntul facut de un oficial al Ministerului Educatiei

Elevii s-ar putea intoarce la scoala dupa sarbatorile de iarna, in luna februarie, odata cu inceperea celui de-al doilea semetru al anului scolar.

Acest anunt a fost facut de secretarul de stat din Ministerul Educatiei, Sorin Ion. Totul depinde, desigur, de evolutia situatiei epidemiologice din Romania. Aceasta revenire a elevilor la scoala este luata in considerare si pentru organizarea examenelor de Bacalaureat si Evaluarea Nationala de anul viitor.

„La acest moment, nu s-au pus in discutie examenele, asta si din cauza ca speram ca lucrurile sa se indrepte in semestrul II si sa se faca scoala fata in fata. O schimbare ar insemna sa dam examene in sistem online, ceea ce e extrem de greu. Poate ca nici nu ar trebui sa luam in calcul alt mod decat scoala fata in fata. si sa nu uitam ca anul trecut am organizat in conditii excelente examenele, tot in conditii de pandemie“, a declarat Sorin Ion, pentru edupedu.ro.

Multi profesori nu isi pot sustine orele online

Foarte multi profesori din Romania nu reusesc sa isi sustina orele online din cauza lipsei de conexiune la internet sau a accesului la device-uri. in 2020, multe cadre didactice sustin faptul ca nu stiu sa foloseasca un smartphone, un laptop sau o tableta. In cele 8 luni de pandemiei, unii profesori nu stiu sa foloseasca device-urile pentru a putea sustine orele online si nici nu au fost instruiti. Simion Hancescu, lider al Federatiei Sindicatelor Libere din invatamant, a confirmat probleme din sistem.

„Treaba asta trebuia rezolvata de minister, cu cursul de formare. Cine a fost pregatit pentru a preda online? Sunt 8 luni de zile de cand a inceput pandemia, deci era timp suficient pentru organizarea acestor cursuri.

Situatia cu echipamentele este dezastruoasa. Niciun profesor nu a primit vreun echipament. Legea este din iulie in Monitor si niciun leu nu s-a alocat pentru laptopuri pentru profesori.

Fiecare lucreaza cu ce poate. Cu telefoane, cu tablete. Conform ministerului, pentru cei care nu au acces la tehnologie, profesorii trebuie sa multiplice materialele si sa mearga acasa la elevi. La Calarasi de exemplu… Asta este Romania reala. Exista familii cu 5-6 copii, care traiesc cu venitul minim. Situatia este mai grava decat pare”, a declarat Simion Hancescu pentru B1.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scoala copii

Articole recomandate

Citeste si despre