Papa Francisc compara avortul cu angajarea unui asasin platit

/ / Modificat: 2019-05-27
Papa Francisc compara avortul cu angajarea unui asasin platit

Papa Francisc condamna cu vehementa avortul si il compara cu angajarea unui asasin platit.

Acesta sustine faptul ca intreruperea de sarcina nu poate fi scuzata niciodata, nici macar atunci cand fetusul este grav bolnav iar sansele de a supravietuire sunt foarte mici si ii indeamna pe medici si preoti sa sprijine familiile sa duca sarcinile pana la capat, noteaza platforma Time.com.

Papa Francisc a vorbit in fata participantilor la o conferinta anti-avort si a aratat ca opozitia fata de avort nu este o problema religioasa, ci una umana.

"E ingaduit sa renunti la o viata pentru a rezolva o problema? E ingaduit sa angajezi un asasin pentru a rezolva o problema?" s-a intrebat Francisc.

"Nici o fiinta umana nu poate fi considerata incompatibila cu viata", a insistat Papa.

Parintii trebuie ajutati, ca sa nu se izoleze

Suveranul Pontif a subliniat ca si copiii care sunt sortiti pieirii la nastere sau la scurt timp dupa aceasta merita sa primeasca ingrijiri medicale si a precizat ca parintii trebuie sa fie sprijiniti ca sa nu se teama si sa nu se izoleze.

"Grija aratata acestor copii ii ajuta pe parinti sa depaseasca perioada de doliu si sa nu o perceapa ca un moment al pierderii ci un pas pe care il fac impreuna", a notat Papa Fransisc.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Papa Papa francisc Avort

Articole recomandate

Citeste si despre