Care a fost principala cauza de deces in lume, in anul 2018

/ / Modificat: 2019-10-08
Care a fost principala cauza de deces in lume, in anul 2018

Potrivit Worldometers, principala cauza de deces in cursul anului 2018 a fost avortul. In lume, au fost inregistrate 41,9 milioane de avorturi pana la 31 decembrie 2018.

Fata de procentul de copii nascuti in cursul anului 2018, statisticile sugereaza ca un sfert din femeile care au fost insarcinate in 2018 au facut cu avort.

Un avort este considerat o expulzare a unui fat din pantecele mamei.

O problema sociala si de constiinta

Din momentul in care statisticile au confirmat ca numarul avorturilor a depasit numarul persoanelor ucise de cancer, HIV sau accidente auto, grupurile "pro-life" au initiat o cauza sociala.

"Avortul nu este doar o problema de sanatate publica, legislativa sau economica, ci o adevarata problema sociala."  Acest lucru a fost anuntat de Sara Montero Duhalt, profesoara la Facultatea de Drept, din cadrul Universitatii UNAM din Mexic, intr-un proiect de cercetare realizat pentru biblioteca virtuala a institutie in care preda.

Profesoara explica ca aceasta problema nu este despre a fi "impotriva" sau "in favoare," ci mai degraba arata ca este o problema de etica, morala si constiinta.

Majoritatea religiilor au o pozitie foarte ferma in favoarea vietii, dar exista oameni in societatea care gandesc diferit.

Cei care sunt in favoarea avortului

Cei care pretind o lege in favoarea avortului, se bazeaza pe mai multe puncte, cum ar fi faptul ca o astfel de practica este necesara atunci cand sanatatea mamei este in pericol sau sarcina a fost rezultatul unui viol sau ca femeia trebuie sa decida pentru corpul ei.

Dar cel mai important este sa se interzica efectuarea avortului in mod clandestin, deoarece in astfel de situatii exista riscuri foarte mari, iar multe femei au murit din cauza acestor practici.

Cei care sunt impotriva

Fundamental se bazeaza pe convingerea ca exista viata din momentul conceptiei si ca femeia poate decide asupra ei, dar nu asupra unui copil nenascut.

Un preot merge mai departe si face o comparatie intre o mama si un astronaut. Acesta este liber sa decida ce vrea inainte de misiune. Dar cand ajunge pe orbita trebuie sa isi asume consecintele deciziei lui.

Dreptul la viata

Ca societatea nu suntem, inca, pregatita sa acceptam intreaga valoare a vietii umane si drepturile care ne protejeaza. De aceea este important sa evaluezi care sunt valorile care iti directioneaza viata, deoarece actiunile tale pot fi influentate de acestea. 

Valorile se invata acasa, iar tu iti poti invata copilul sa iubeasca viata, sa-i respecte pe ceilalti si sa-i arati cat de importanta este familia in aceasta societate.

Avortului este o problema controversata, dar dincolo de discutii, important este intotdeauna sa respecti valorile etice si morale, dreptul copilului nenascut si sa ai o constiinta curata.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Avort

Articole recomandate

Citeste si despre