Cum il influenteaza pe copilul tau numele pe care il alegi

/ / Modificat: 2018-12-12
Cum il influenteaza pe copilul tau numele pe care il alegi

Inainte de a alege numele copilului, ar trebui sa stii cum ii influenteaza personalitatea, viitorul si identitatea.

Alegerea numelui copilului nu este o problema peste care sa treci usor. In acest articol, vei afla ce influenta are numele asupra copilului.Tine cont de acest lucru atunci cand te decizi cum sa-l cheme pe micutul tau, pentru ca este o alegere pentru toata viata.

Cum ii influenteaza numele copilului tau personalitatea

Personalitatea este formata de diversi factori, cum ar fi tipul de educatie primita, cat de prezenti sunt parintii in copilaria timpurie. De asemenea, este constituita cu mult inainte de a alege numele.Pentru multe cupluri, alegerea numelui copilului duce la dispute serioase, argumente si cateva ore de negocieri. Cu toate acestea, este fundamental sa treci prin aceasta situatie daca rezultatul este acela de a gasi numele perfect pentru acea fiinta care urmeaza sa vina pe lume.

Numele este prima mostenire pe care parintii o lasa copiilor. Este ceva atat de important pentru ca tine de identitatea lui si il diferentiaza de restul.

In multe culturi, parintii sau bunicii asteapta sa se nasca bebelusul si dupa cateva zile decid cum il va chema, in functie de calitatile pe care le vad in el. Acest lucru nu se intampla in Occident, deoarece numele este decis - in majoritatea cazurilor - in functie de dorintele si gusturile adultilor.

Desigur, toti parintii doresc ca micutii lor sa se dezvolte bine, sa-si indeplineasca visurile si sa fie fericiti. Prin urmare, iti reamintim ca alegerea numelui este mai mult decat importanta.

Cum influenteaza numele copilului: traditii si confuzii

Un nume este penru toata viata. Nu este un cuvant folosit si apoi aruncat. O "greseala" foarte frecventa este lalegerea in functie de ce este la moda, de fanatismul fata de anumite personaje sau de dorinta de a fi ceva original si exclusivist, atunci cand iti botezi copilul cu  nume straine sau greu de pronuntat.

Ce ii poate influenta personalitatea, in viitor:

1. Numele la modaNumele frecvente sau populare pot fi foarte frumoase, dar in acelasi timp pot crea mici probleme. Daca la gradinita exista si alti copii cu acelasi nume, educatorii vor trebui sa-l strige altfel, de exemplu, cu numele de familie sau cu un pseudonim.

2. Numele parintilor sau al bunicilorEste o traditie de a pune numele bunicilor la copii, dar acest lucru are si consecințe. Pe de o parte, copilul nu va simti ca este unic si atunci, cand va creste, va aparea intrebarea tipica: "Eu sau tata?" Daca il cheama la el sau cand vine o scrisoare.De asemenea, trebuie sa ai grija sa nu alegi numele cuiva decedat pentru copilul tau. Desi poate fi o modalitate excelenta de a onora pe cei care nu mai exista, este important sa nu compari sau sa "treci" toata povara asupra copilului fata de acea persoana exceptionala.

3. Nume strainUneori, numele straine nu sunt cea mai buna alternativa. Nu numai pentru ca nu se potrivesc cu numele de familie, ci pentru ca vor fi situatii in care ceilalti nu vor sti sa-l pronunte sau sa-l scrie.Acelasi lucru se intampla si cu numele originale sau extravagante, greu de pronuntat sau cu litere putin folosite in alfabet.

4. Folosirea numelor la forma de diminutivEste foarte frumos atunci cand este un copil, dar apoi, pe masura ce creste, nu va mai suna atat de bine. Aceste nume la forma de diminutiv pot crea neplaceri in viitor. Imagineaza-ti ca micutul tau poate alege o profesie care necesita seriozitate.Pe scurt, numele sunt o problema complexa, care merita o multime de dezbateri din partea parintilor.

Dincolo de problemele mentionate aici, trebuie remarcat faptul ca nu exista optiuni corecte sau eronate. Atata timp cat micutul are parte de afectiune si dragoste va creste fericit si linistit.

Taguri Nume Nume copil

Articole recomandate

Citeste si despre