Urmeaza sa nasti in iulie? Nume de sfinti potrivite pentru bebelusii nascuti in aceasta luna

/ / Modificat: 2023-06-29
Urmeaza sa nasti in iulie? Nume de sfinti potrivite pentru bebelusii nascuti in aceasta luna

Esti in cautarea unui nume de sfant pentru bebelusul tau care urmeaza sa se nasca in luna iulie? Am selectat pentru tine o lista de nume de sfinti frumoasa, melodioasa, potrivite pentru copii, care sunt sarbatorite in aceasta luna. Iata o lista cu 10 nume perfecte pentru copii, dar si cu variantele acestora.

1. Andrei

Pe 4 iulie este sarbatorit Sfantul Andrei Criteanul. Chiar daca nu este sarbatoarea Sfantului Andrei cel Mare, te poti inspira din aceasta pentru a gasi numele de sfant pentru copilul tau. Alte variante ale acestor nume, din care sa te inspiri, sunt: Andreas, Andras, Andy, Andu, Andreea, Andrea, Andra, Anda. 

2. Veronica

Sfanta Veronica este sarbatorita pe 12 iulie. Alte variante ale acestui nume sunt: Verona, Veroni, Veronie, Veroniek, Veronika, Veronike, Veronique, iar ca variante masculine, sunt intalnite variantele: Verenik, Verns, Varinius sau Viranchi.

Sfanta Veronica este femeia pe care Mantuitorul Iisus Hristos a vindecat-o de curgerea sangelui. Mai tarziu, tot Veronica va fi aceea care va intinde Mantuitorului o mahrama, spre a-si sterge chipul indurerat, in drumul Lui spre Golgota. Potrivit traditiei crestine, chipul Mantuitorului s-a intiparit pe mahrama sfintei.

3. Marina

Sfanta Marina este sarbatorita pe 17 iulie. Marina este un nume comun in Romania si este ales de  multe persoane pentru a-si boteza fiicele. Alte variante ale acestui nume sunt: Marinela, Marinette, Marinella, Marinetta, Marinella, Variantele masculine ale numelui sunt: Marin, Marinica, Marinas, Marinel, Marinicu, Marinciu, Marincu, Marinoiu.

4. Emilian

Numele EMILIAN este unul dintre derivatele numelui Emil, care face trimitere la o persoană dulce și duioasă. Alte variante ale numelui sunt Emeric, Emiliano, Emilio,  iar ca variante feminine intalnim, Emilia, Emiliana, Emilee, Emily sau Amelia.

5. Macrina

Sfanta Macrina s-a nascut in anul 327 si a fost sora Sfantului Vasile cel Mare si a Sfantului Grigorie de Nyssa. Sfanta Macrina a fost cea mai mare din cei zece copii ai acestei familii. Macrina nu este un nume comun, dar este un nume melodios pe care merita sa-l iei in considerare. Varianta masculina a numelui este Macrino.

6. Ilie

Ilie este unul dintre numele romanesti, comune. Sfantul Ilie este sarbatorit de credinciosi pe 20 iulie. Alte variante ale acestui nume sunt: Iliuţă, Lică, Eliade, Ilieş sau Iliuş. Variante feminine ale acestui nume sunt: Ilinca, Iliana, Liana sau Lia.  

7. Rafael

Pe 21 iulie este sarbatorit Cuviosul Rafael. Varianta feminina a acestui nume este Rafaela. Desi este un nume de sfant, acesta este rar intalnit in Romania.

Cuviosul Rafael s-a nascut in satul Bursucani, din tinutul Barladului. A fost monah la Agapia din Deal, in secolul al XVI lea. Din documente reiese ca Sfantul Ierarh Dosoftei i-a cinstit moastele. In vechile pomelnice este numit "Fericitul staret Rafael". Dumnezeu a lucrat in chip minunat prin el, atat in timpul vietii pamantesti, cat si dupa trecerea sa la cele vesnice. Parti din moastele sale se pastreaza in manastirile din Moldova.

8. Magdalena sau Maria Magdalena

Pe 22 iulie este sarbatorita Sfanta Maria Magdalena. Fie ca alegi sa-ti botezi fiica Maria Magdalena sau doar Magdalena, acest nume este unul potrivit pentru micutele nascute in luna iulie.

Sfanta Maria Magdalena a fost originara din Magdala, un sat pescaresc de pe tarmul vestic al Lacului Ghenizaret. Ea a fost tamaduita de sapte duhuri necurate de catre Hristos si dupa aceasta minune, a ales sa-L urmeze. Maria Magdalena a participat la rastignirea Mantuitorului si a fost prima persoana care a aflat de la un inger ca Iisus a inviat.

9. Timon

Sfantul Timon este sarbatorit pe 28 iulie, cand este sarbatoarea Sfintiilor Prohor , Nicanor, Timon si Parmena. Timon este un nume melodios, care iese usor in evidenta si mai putin popular la noi. Este alegerea perfecta pentru cei care sunt in cautarea unui nume unic pentru copilul lor.

Variante ale acestui nume sunt si Toni, Tim, Tommy, Tony, Tano, Tom, Tan, Tone. Iar ca variante feminine intalnim Timea, Teona, Theona, Tania, Tatiana, Tamina, Tiana, Tana.

10. Valentin

Desi multi considera, in mod eronat, ca sfantul Valentin este sarbatorit pe 14 februarie, acesta este, de fapt, sarbatorit pe 30 iulie.  Alte variante ale acestui nume sunt: Valentino, Valentyn, Volentine, Valentein, Valentín, Valentine, iar in cazul fetelor sunt folosite variante precum: Valentina, Valentim, Valantina, Valentyna, Valentína, Valentyna, Valentinaa, Valena Taianna.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copii Nume

Articole recomandate

Citeste si despre