Prima tara care interzice prin lege ca parintii sa-i mai lovesca pe cei mici

/ / Modificat: 2019-10-04
Prima tara care interzice prin lege ca parintii sa-i mai lovesca pe cei mici

Scotia a devenit prima tara din Regatul Unit in care este ilegal ca parintii sa isi loveasca copiii. Legea a fost aprobata in Edinburgh de membrii Parlamentului scotian, relateaza Agerpres.

84 de parlamentari au votat in favoarea acestei legi de protectie a micutilor impotriva atacurilor, iar 29 s-au opus.

Copiii vor beneficia de aceeasi protectie ca si adultii

"Este uluitor ca cei mai mici si mai vulnerabili cetateni ai nostri sunt singurii oameni care nu beneficiaza in prezent de aceasta protectie, iar acum este momentul sa rectificam asta. Pedeapsa fizica nu are ce cauta in Scotia in secolul 2," a argumentat John Finnie, parlamentar din partea Partidului Verde, initiatorul legii.

Parlamentarul a declarat ca exista dovezi pe plan international potrivit carora pedepsele fizice pot avea efecte adverse grave asupra copiilor si nu sunt eficiente.

Ce cred despre lege cei care nu au votat-o

Oponentii noii legi si-au exprimat insa temerile potrivit carora mii de parinti ar putea fi incriminati pentru ca aplica astfel de masuri disciplinare copiilor lor.

"Cautarea unor metode de imbunatatire a protectiei copiilor este extrem de laudabila, insa o interzicere a lovirii nu este calea in acest sens," a afirmat unul dintre parlamentarii care au votat impotriva legii.

Potrivit BBC, Tara Galilor intentioneaza sa introduca o interdictie similara, insa in Anglia si Irlanda de Nord nu au fost inaintate, inca, astfel de propuneri legislative.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Lege copii parinti

Articole recomandate

Citeste si despre