Legea prevenirii separarii copilului de familie, supusa votului. Scenarii conspirationiste halucinante pe retelele de socializare

/ / Modificat: 2023-04-19
Legea prevenirii separarii copilului de familie, supusa votului. Scenarii conspirationiste halucinante pe retelele de socializare

Legea prevenirii separarii copilului de familie este supusa votului. Desi proiectul care a intrat astazi la vot in Camera Deputatilor este in interesul copilului si al familiei, pe internet au aparut scenarii conspirationiste halucinante care au sud la proteste.

Ministrul Familiei, Gabrila Firea, a catalogat aceste scenarii drept o strategie de “manipulare ingrozitoare”. Aceste scenarii au creat o adevarata isterie pe retelel de socializare. Printre temerile invocate s-r afla acela ca legea ar urmari "extragerea" copiilor din familiile sarace, ca este o forma de discriminare a persoanelor cu dizabilitati si, nu in ultimul rand, ca exista "riscul" adoptiilor de catre "straini".

In replica, ministrul Familiei, Gabriela Firea, a catalogat aceste critici drept o „manipulare ingrozitoare”, in cadrul unei postari pe Facebook, afirmand ca nu se infiinteaza institutii care „sa ia copiii cu forta din familiile lor”.

„ATENTIE!!! Prin Legea Prevenirii Separarii copilului de familie statul roman NU IA COPIII din familii, ci le ajuta pe acestea sa-i creasca!!!

Copiii NU VOR FI SEPARATI de familie daca parintii sunt la munca in strainatate!!!

Copiii NU VOR FI SEPARATI de familiei daca parintii nu ii vaccineaza!!!

Copiii NU VOR FI SEPARATI de familie daca parintii nu au scoala sau traiesc in saracie!!!

Toate aceste lucruri invocate pentru a manipula opinia publica sunt, de fapt, motive pentru care au ajuns in grija statului unii copii. Tocmai asta vrem sa prevenim, COPIII SA NU MAI AJUNGA IN GRIJA STATULUI SI SA RAMANA IN FAMILIILE LOR!!!" a scris Firea in postare.

Firea a specificat ca aproximativ o treime dintre copiii care au intrat in sistemul de protectie speciala anul trecut au ajuns in grija statului din cauza situatiei economice precare a familiei, nu pentru ca ar fi fost abandonati sau nedoriti, explicand ca se doreste ca acesti copii sa ramana alaturi de familiile lor.

“Sunt mama si NU VOI SUSTINE VREODATA DESPARTIREA COPIILOR DE FAMILIE!

Ma intristeaza manipularea pusa la cale in ultimele zile. Este total de neinteles cum o lege care vine in sprijinul copiilor din familii vulnerabile poate fi interpretata exact invers, ca avand scopul de a lua copiii cu forta din casele lor.

Repet, STATUL ROMAN NU VA LUA CU FORTA NICI UN COPIL! Din contra, ii va ajuta pe copiii greu incercati de soarta sa ramana alaturi de parintii si fratii lor.

Sustin decizia liderilor politici din Camera Deputatilor de a retrimite la comisii Legea prevenirii separarii copilului de familie, PLx 145/2023. Ne dorim transparenta totala si vrem sa explicam tuturor orice fraza din aceasta lege. Tocmai pentru a nu mai fi interpretari gresite sau astfel de manipulari grosolane, suntem dispusi sa introducem in lege orice completare sau sa facem orice modificare benefica familiilor si copiilor.

SUNTEM DE ACORD CU ORICE FORMA DE IMBUNATATIRE CARE VINE IN SPRIJINUL COPIILOR!!!

Aceasta lege nu a ajuns in Parlament peste noapte, ci este de aproape trei luni pe circuit, si nici nu se voteaza pe repede inainte pentru a ascunde ceva. Legea a fost in consultare publica la Ministerul Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse, a fost atunci imbunatatita cu toate completarile si observatiile venite. In plus, proiectul s-a aflat in dezbaterea Senatului si am oferit explicatii la momentul respectiv tuturor colegilor care au avut nelamuriri.

Romanii nu trebuie sa aiba niciun fel de temere. NICI UN COPIL NU VA FI LUAT CU FORTA, dimpotriva ne dorim sa-i sprijinim pe toti, in conditiile in care aproape 40% dintre copiii care au ajuns in grija statului sunt acolo din cauza saraciei din familie, nu pentru ca ar fi fost abandonati sau nedoriti!!!

Vreau sa mai transmit ceva foarte clar. Prin aceasta lege, NU INTRODUCEM VACCINAREA OBLIGATORIE A COPIILOR!!! Vaccinarea este atributul institutiilor din Sanatate si acolo va ramane. In plus, vaccinarea este o recomandare si nu o obligatie. Insa, este datoria autoritatilor locale si a serviciilor sociale sa le explice familiilor vulnerabile beneficiile, dar si riscurile. Asta introduce, de fapt, obligatia autoritatilor de a oferi explicatii, nu vaccinuri. NU LUAM COPIII PENTRU A-I VACCINA!!! In plus, o mentiune foarte importanta: schema de vaccinare care exista acum prin reglementarile in vigoare NU SE VA SCHIMBA!

Ne dorim cu totii ca viata in Romania sa devina mai buna! Sa creasca nivelul de trai si siguranta. Ne dorim sa nu ne mai plece tinerii peste hotare, in cautarea unui trai mai bun. Pentru aceasta, trebuie sa ne fie clar ca avem nevoie de schimbare, caci ne aflam, foarte posibil, in ultimele momente cand o mai putem face.

Va prezint datele de mai jos, in speranta ca si liderii politici care au sustinut aceasta manipulare le vor transmite:

Romania este pe locul I in Europa la mame minore!

Romania este pe locul I in Europa la numarul de copii care traiesc in saracie!

Romania este fruntasa in Europa la abandon scolar! La fel este la mortalitatea infantila.

Manipularea din aceste zile nu face nimic pentru a schimba aceste statistici!

Aceasta manipulare distruge orice urma de incredere in institutiile statului roman si in onestitatea specialistilor care lucreaza cu tot sufletul in sistemul de protectie a copilului din Romania.”, este mesajul postat de Gabriela Firea pe Facebook.

FOTO: pexels.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Lege copii parinti Separare copii parinti

Articole recomandate

Citeste si despre