LEGEA care ii obliga pe copii sa-si intretina parintii a fost RETRASA

/ / Modificat: 2019-07-09
LEGEA care ii obliga pe copii sa-si intretina parintii a fost RETRASA

"Legea recunostintei", initiata de peste 70 parlamentari PSD si care ii obliga pe copii sa-si intretina parintii, a fost retrasa de initiatori. Asta dupa ce premierul Viorica Dancila a anuntat ca nu sustine initiativa colegilor sai.

Biroul permanent al Senatului a decis luni retragerea din procedura parlamentara a proiectului la solicitarea initiatorilor.

"Cererea pentru retragerea propunerii legislative a fost formulata de catre unul dintre initiatorii legii, deputatul Dumitru Gherman", a declarat la finalul sedintei vicepresedintele Senatului, senatorul Marius Moga, citat de hotnews.

Ce prevede proiectul

Potrivit proiectului, "copiii majori apti de munca sunt obligati sa-si intretina si sa-si ingrijeasca parintii inapti de munca, aflati in dificultate, necesitand sprijin material."

Initiatorii motivau ca este nevoie de o astfel de lege din cauza migratiei fortei de munca in strainatate, a cazurilor de batrani abandonati si a discriminarii generate de faptul ca exista obligatia de a creste un copil, dar nu si cea de avea grija de un batran. Proiectul prevedea si pedepse cu inchisoarea pentru cei care, din "rea-credinta", nu platesc pensia de sprijin timp de doua luni.

Obligatiile se refereau nu numai la parintii naturali, ci si la parintii vitregi, bunici si strabunici. Legea prevede, pe de alta parte, ca si bunicii sunt obligati sa intretina "nepotii minori, care necesita sprijin material, aflati in imposibilitatea intretinerii lor de catre parinti”.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Lege copii parinti

Articole recomandate

Citeste si despre