Ministrul Educatiei: Clasa zero dispare. Ce alte modificari mai pregateste Ecaterina Andronescu

/ / Modificat: 2019-04-24
Ministrul Educatiei: Clasa zero dispare. Ce alte modificari mai pregateste Ecaterina Andronescu

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a spus ca din anul 2020, clasa pregatitoare va deveni clasa I, existand in acest sens o lege in vigoare deja, promulgata de presedintele Klaus Iohannis.

"Mi se pare ca nu poti sa trimiti un copil in clasa zero, ea se numeste pregatitoare, dar din pacate in mentalul public a intrat drept clasa zero. In acest moment, ciclul primar are cinci ani. Incepe cu copilul in clasa pregatitoare si termina clasa a patra. Clasa pregatitoare plus clasele 1-4 inseamna cinci ani, nu se schimba nimic, ramane la fel, numai ca renumerotam si clasa aceasta asa-zisa zero. Ca sa scapam de acest zero o sa devina clasa 1. Ramane cu aceeasi abordare, este o clasa de tranzitie. Din 2020, o sa intram cu clasa pregatitoare care devine clasa I", a precizat Ecaterina Andronescu, la Realitatea Tv.

25 de elevi intr-o clasa

Aceasta a mai anuntat inca o masura pe care vrea sa o ia, dupa aprobarea cifrei de scolarizare pentru anul viitor - limitarea numarului de elevi dintr-o clasa la 25.

"Scolile din Romania se depopuleaza, este o realitate trista. Sunt copii din ce in ce mai putini in scolile din Romania. Si atunci traim urmatorul fenomen: sunt scoli cu performante foarte bune, pot intra in orice competitie fara sa ne temem ca vom pierde, si scoli cu performante slabe, iar parintii fac o presiune extraordinara pe scolile bune. Ceea ce este foarte normal pentru ca orice parinte si-ar da copilul la o scoala buna. Si-atunci suntem in situatia in care in scolile in care se depopuleaza sa avem putini elevi si sa avem foarte multi elevi, 30-35 intr-o clasa, in scolile foarte bune. Incercam sa gasim solutii in asa fel incat sa nu mai ajungem aici. Saptamana aceasta vom avea, probabil, cifra de scolarizare pentru anul urmator aprobata, sper sa nu mai trecem de 25 de elevi in clasa. Este o masura care este posibila in sistemul romanesc de invatamant si dupa parerea mea este absolut necesara", a mai declarat Ecaterina Andronescu.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ecaterina andronescu Ecaterina andronescu scoli Ministrul educatiei

Articole recomandate

Citeste si despre