Fost ministru al Educatiei, CRITICI dure la adresa regulilor pentru noul an scolar: "Baga frica in copii"

/ / Modificat: 2020-06-18
Fost ministru al Educatiei, CRITICI dure la adresa regulilor pentru noul an scolar:

Critici dure la adresa noilor reguli care vor fi impuse la toamna, la inceputul anului scolar.  Fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, spune ca masurile sunt extrem de dure si baga "frica in copii."

Documentul recomandat oficial de Institutul National de Sanatate Publica crede ca incepand cu noul an scolar, clasele sa aiba maximum 10-15 elevi, acestia sa stea maximum 4 ore pe zi la scoala, iar fiecare ora de curs sa dureze cel mult 30 de minute, in conditiile in care jumatate din elevi invata de acasa, online.

"Sunt ingrozita si as vrea sa mai citesc o data dimineata, cand voi fi mai putin nervoasa. Pentru ca dupa ce am citit, mi se pare ca este un document care vrea sa bage frica in copii si sa transforme societatea in altceva decat ar trebui sa fie o societate.

Sigur, sunt de acord sa luam niste masuri de igienizare a scolilor, suplimentar fata de ce a fost pana acum, dar sa bagam spaima, sa ne fie frica unii de ceilalti, sa distrugem scoala… pentru ca sa transformi toate orele in jumatate de ora si sa lasi 20 de minute, adica aproape jumatate din cele 50 pentru spalatul pe maini, mi se pare ca cineva glumeste cu noi. Mi se par absolut absurde masurile. Nu si-a asumat nimeni! Cine e INSP de isi bate joc de societate?

Ecaterina Andronescu: "Sunt ingrozita, mi se par absurde masurile"

As vrea sa fi semnat aici, Ionescu, Popescu, sa stim cine sunt oamenii care isi asuma un asemenea document. Arunci buzduganul, doar-doar o lovi in plin! Nu ai cum sa aduci jumatate din elevi la scoala si jumatate sa ii tii acasa, in online.

Sunt deja niste masuri care creeaza niste discrepante absolut uluitoare intre copii. Nu ai cum sa transformi orele! Noi azi am avut o discutie cu ministerul Educatiei, in Comisia de invatamant, sa aplice legea si sa reduca numarul de ore. Un copil din clasa a 8-a poate ajunge acum la 38 de ore pe saptamana. Studentii au 24-26 de ore.

Am facut o lege pentru a reduce numarul de ore, la primar la 20 de ore, la gimnaziu la 25 si la liceu sa nu treaca de 30. E lege de acum un an. Dar sa iti bati joc si sa faci o jumatate de ora dintr-o ora, mi se pare ca cineva nu stie ce inseamna educatie. Daca vrem sa ne batem joc de tara asta, asta o sa facem probabil!, a declarat Ecaterina Andronescu, in exclusivitate pentru DC News

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ecaterina andronescu Reguli an scolar Elevi

Articole recomandate

Citeste si despre