Rolul tatalui in sarcina

/ / Modificat: 2013-02-12
Rolul tatalui in sarcina

De cand incep sa fiu tata? Oare sarcina este doar a femeii? Ce rol am in viata viitorului meu copil? Pot incepe relatia cu copilul meu inca inainte de a se fi nascut?


De cand incep sa fiu tata? Oare sarcina este doar a femeii? Ce rol am in viata viitorului meu copil? Pot incepe relatia cu copilul meu inca inainte de a se fi nascut?

 




Daca iti pui macar una dintre aceste intrebari, atunci acest articol este pentru tine. Vei fi tata si totusi ai impresia ca, intr-un fel, esti deja, desi copilul inca nu s-a nascut.


Probabil cel mai bun mod de a nu avea numai un rol pasiv la nasterea bebelusului este de a te implica din plin in cele noua luni de sarcina. Incearca sa afli cat mai multe detalii despre aceasta perioada, despre cum se simte sotia ta si despre schimbarile care au loc in corpul ei.

Implica-te in activitatile sotiei tale, in cele specifice graviditatii dar si in planurile pentru dupa nastere.

Arata-i ca te bucuri impreuna cu ea de aceasta perioada minunata. Alegeti numele impreuna, mobilierul si decoratiunile camerei copilului, cresa la care va merge, viziteaza doctorul impreuna cu ea.

Vorbeste cu copilul tau! Se spune ca fatul percepe mai clar vocea masculina decat pe cea feminina, in perioada petrecuta in pantecul mamei. Poti sa-i canti, sa-i citesti, sa-i povestesti despre tine, despre voi. Dupa nastere, bebelusul iti va recunoaste vocea si va reactiona foarte devreme la ea.

Viata copilului tau incepe din momentul conceptiei. Poti porni in a construi o relatie cu el inca din perioada intra-uterina, iar acest lucru te poate ajuta sa observi cat este de important rolul tau in viata copilului si a sotiei tale.

Nimic nu se compara cu a simti primele miscari ale bebelusului, uneori chiar ca raspuns la vocea ta, cu a observa schimbarile prin care trece familia ta in asteptarea nasterii.

Oana Soroaga

Psiholog - Psiholog Clinician

Cabinetul BeldeanMed


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Implicare partener sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre