Miscarile fatului in timpul sarcinii. Ce semnificatie au acestea

/ / Modificat: 2024-03-12
Miscarile fatului in timpul sarcinii. Ce semnificatie au acestea

 

Sarcina ta poate sa nu para suprarealista pana in momentul in care incepi sa simti miscarile copilului tau. Pana atunci, principalele simptome care te ajuta sa iti dai seama ca esti insarcinata sunt unele neplaceri, cum ar fi greata si greturile matinale. Cu toate acestea, odata ce bebelusul tau este suficient de mare pentru a face miscari pe care le poti simti, sarcina ta incepe sa para mai reala ca niciodata! Aceasta este o faza foarte interesanta pentru fiecare viitoare mama.

Fapte interesante despre cum simti loviturile copilului

Loviturile bebelusului pot parea incitante la atingere. Cu toate acestea, ele indica mai multe lucruri. Citeste mai jos pentru a afla cateva date despre cum simti loviturile bebelusului.

Loviturile indica faptul ca bebelusul nu este in suferinta

Unul dintre cele mai bune lucruri legate de simtirea loviturilor de picior ale bebelusului este ca este un indiciu clar ca bebelusul este bine si nu este in suferinta. Prin urmare, este o modalitate de a identifica ca totul este bine cu bebelusul tau. Miscarile se vor acumula in timp. Cu toate acestea, odata ce bebelusul este mare si umple cea mai mare parte a uterului, miscarile vor fi mai lente din cauza lipsei de spatiu. Cu toate acestea, ele vor fi puternice si ar trebui sa urmeze de obicei un model definit.

Nu exista o ora fixa la care sa inceapa sa loveasca bebelusul

Odata ce sarcina este confirmata si ai trecut de disconfortul initial, te vei intreba cand va incepe sa dea din picioare bebelusul. S-ar putea chiar sa fii perplexa atunci cand cei din jur par sa iti puna neincetat aceeasi intrebare. Asadar, in ce luna simti ca bebelusul da din picioare sau, mai bine zis, pana cand ar trebui sa simti ca da din picioare? Un fapt de retinut este ca fiecare sarcina este diferita. Nu exista o regula fixa si precisa cu privire la momentul in care vei simti miscarea bebelusului tau. Unele femei il simt inca de la inceputul sarcinii, in timp ce pentru altele este mult mai tarziu. Acest lucru poate varia, de asemenea, in fiecare dintre sarcinile tale, daca ai mai avut copii inainte.

Majoritatea viitoarelor mamici simt loviturile bebelusului intre 16-25 de saptamani

In mod normal, loviturile bebelusului pot fi simtite intre 16 si 25 de saptamani de sarcina. Daca esti o mama la prima nastere, asteapta-te sa simti miscarile mai aproape de saptamana 25. Daca te ingrijoreaza faptul ca nu exista nicio miscare evidenta chiar si dupa ce ai depasit acest reper, ar trebui sa iti consulti medicul. Exista posibilitatea ca bebelusul sa fi dat lovituri tot timpul, dar nu ai reusit sa asociezi experienta cu loviturile bebelusului. Acest lucru se datoreaza faptului ca este posibil ca loviturile bebelusului sa nu se simta ca o lovitura reala in etapele initiale. Este o miscare moale si abia perceptibila, care capata forta pe masura ce timpul avanseaza si apoi devine evidenta.

Este recomandat sa urmaresti loviturile bebelusului

Expertii sugereaza ca mamele ar trebui sa urmareasca miscarile bebelusului pentru a se asigura ca totul este in regula. Nu trebuie sa faci acest lucru in mod constant. Poti stabili un anumit moment al zilei in care sa te dedici cateva momente pentru a observa pur si simplu miscarile bebelusului. Fa un jurnal, daca este necesar, si observa cat timp iti ia sa inregistrezi un anumit numar de lovituri. Desi pot exista variatii pe parcursul zilei, acest lucru ar trebui sa te ajute sa asociezi un tipar pentru a determina cand bebelusul tau este activ si cand doarme sau se odihneste.

Loviturile bebelusului pot fi mai pronuntate noaptea

Una dintre intrebarile pe care multe femei insarcinate le pun medicilor este de ce bebelusii dau din picioare in uter noaptea? De fapt, multe femei insarcinate isi pierd somnul din cauza activitatii continue a bebelusilor lor in pantece pe timp de noapte. Motivul este ca bebelusul tinde sa fie alert si activ atunci cand te odihnesti si nu exista prea mult haos in jur. De asemenea, este posibil sa nu observi miscarile bebelusului in timpul zilei, atunci cand tu insati esti destul de activa. Cu toate acestea, miscarile tind sa fie mai pronuntate in timpul noptii, cand corpul tau se odihneste.

Loviturile bebelusului nu indica hiperactivitate

Pe masura ce sarcina se apropie de termen, este posibil sa te intrebi, de asemenea, daca bebelusul a dat prea multe lovituri in timpul sarcinii. Desi te poti ingrijora ca fatul este hiperactiv si daca este un semn de ingrijorare, rareori este cazul. Inseamna doar ca bebelusul tau este bine si activ si, daca este ceva, este un semn bun.

Loviturile bebelusului pot fi simtite mai devreme in a doua sarcina

Multe mame care se afla la a doua sarcina se intreaba cu privire la calendarul loviturilor bebelusului in cea de-a doua sarcina. Adevarul este ca, de obicei, mamelor aflate la a doua oara le este mai usor decat celor aflate la prima sarcina sa identifice miscarile bebelusului. Deoarece corpul se adapteaza mai bine la aceasta sarcina consecutiva, este, de asemenea, probabil sa simti miscarile bebelusului mai devreme decat in prima sarcina. Totusi, acest lucru va depinde si de nivelul de activitate al bebelusului tau.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Fat Miscari fetale

Articole recomandate

Citeste si despre