Cauta

Fetita are rubeola, iar noi parintii nu am facut in copilarie. Suntem suspecti ca am putea face, dar ne pregatim sa vina un bebe mic.

emilia a intrebat pe 23.03.2013

Fetita are rubeola. Eu insarcinata in 36 saptamani, ginecologul mi-a zis sa stau departe de fetita. Am lasat tatal sa aibe grija de ea, dar eu ma astept din clipa in clipa sa nasc avand placenta imbatranita. Nici eu nici tatal nu am facut rubeola dupa ce ii trece fetitei ce pot face? Eu avand nevoie de sot langa mine cand nasc si nu numai, dar nu stim daca am luat aceasta boala si vine si un bebe mic. Ce ma sfatuiti sa fac?

1 raspunsuri

cristinag
a raspuns acum 7 ani

Este o problema foarte delicata. Acum, daca ai fost in preajma fetitei sau te-ai mai intalnit cu sotul intre timp, ai toate sansele sa o contactezi si tu, dar poate ai noroc.

Sotul nu va putea sta cu tine decat dupa ce va trece perioada de incubatie( 14-21 zile), si atunci ar fi bine sa iei legatura cu medicul.

Rubeola sau pojarul german este mult mai periculosa pentru fat, in viata intrauterina, daca este contactata in timpul primelor 16 saptamani de sarcina.

Al treilea trimestru (saptamana 27-nastere) - Dupa saptamana 16 riscul pentru copil este scazut.

Daca o femeie insarcinata stie ca nu este imuna la rubeola, trebuie sa pastreze distanta fata de persoanele infectate, mai ales in primele 16 saptamani de sarcina.

Daca totusi intra in contact cu un bolnav de rubeola, trebuie contactat imediat medicul de familie. Acesta poate diagnostica rubeola si poate recomanda un test pentru a se depista daca fatul a fost afectat.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/