Cauta

Episoade de febra repetate asociate cu eruptia dentara.

Andreea a intrebat pe 21.04.2015

Bebe are 13 luni si de cateva saptamani face febra, 37.8 C pana la 38.5 C cateva zile la rand, apoi exista o pauza si iar 3 sau 4 zile de febra.

Nu are nimic altceva, nu stranuta, nu pare sa aibe dureri, e vesel si activ. Medicul pediatru presupune ca este de la dinti. Pana acum nu am avut astfel de probleme si are deja 8 dintisori.

Am senzatia ca il indop cu antitermice inutil.
Poate sa fie febra de la masele? Sunt normale aceste episoade? ce pot face?

Multumesc!

1 raspunsuri

Emil Otesteanu
a raspuns acum 5 ani

Nu ati precizat daca aceste valori ale temperaturii corpului sunt obtinute cu termometrul pus in axila - deci pe tegumente sau rectal - (cum se ia temperatura la bebe).

Daca termometrul este pus rectal atunci aceste valori sunt normale si mai trebuie sa faceti nimic.

Daca medicul care are copilul in supraveghere si l-a consultat periodic, fara sa va semnaleze nimic patologic si daca, asa cum spuneti, este vesel si activ, daca are apetit si creste in greutate, aceste ocazionale episoade febrile nu reprezinta o ingrijorare.

Medicul trebuie sa vada si starea amigdalelor si a asa zisilor polipi ( vegetatii adenoide ) care uneori, fara sa aiba puroi pot determina, ocazional, stari de subfebrilitate ca si la fiul dvs.

Acestea pot fi considerate ca "infectie de focar latent.

Se poate face si o hemoleucograma pentru a se vedea numarul globulelor albe, care in asemenea situatii poate fi crescut.

Astept constatarile dvs. dupa aceste consideratii.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/