Cauta

Bebelusul de 1 an si 4 luni inca se mai trezeste noaptea.

LENUTA a intrebat pe 14.05.2013

Bebelusul de 1 an si 4 luni inca se mai trezeste noaptea. De vreo 3 zile se trezeste noaptea doarme plangand somnul lui e de 3 ore dupa care se trezeste incerc sa il adorm si tot plange ii dau lapte mananca si doarme. Dupa care la 3 ore aceeasi problema mananca si uneori dupa ce mananca e complet treaz parca ar fi dimineata si dureaza cam o ora pana adoarme. Deci, in concluzie se trezeste de 3 ori pe noapte sa manance. E normal? Nu are un somn continuu, sa fie si de la maselute? Are 4 maselute iesite deodata. Mentionez ca mananca bine, iar ultimul lapte il papa la ora 21:00 si dupa adoarme. Greutatea lui acum o luna era de 12kg si cred ca a mai pus ca il simt foarte greu. Multumesc.

1 raspunsuri

Dr. Alina Condoiu, pediatrie, raspunde:

Aveti grija la timpul pe care il petrece in fata televizorului deoarece asta i-ar putea crea un somn agitat.

Al doilea motiv este cauzat si de faptul ca ii dati sa manance in timpul noptii. Noapte este pentru odihna si nu pentru alimentatie.

El si-a creat astfel un reflex conditionat si se trezeste, mananca si adoarme. Dezobisnuiti-l de a manca noaptea. Pur si simplu nu-i mai oferiti si astfel, usor si cu rabdare, acest reflex va disparea.

Vezi intrebari din:
/*MASTER*/