Sotia: “Acesta nu este corpul de care te-ai indragostit”. Raspunsul sotului te va emotiona pana la lacrimi

/ / Modificat: 2020-07-15
Sotia: “Acesta nu este corpul de care te-ai indragostit”. Raspunsul sotului te va emotiona pana la lacrimi

Dupa nastere, corpul unei femei nu va mai fi niciodata la fel ca inainte. Este una dintre schimbarile pe care ni le aduce maternitatea si pe care trebuie sa invatam sa le acceptam si sa ne iubim noul corp cu toate imperfectiunile lui.

 

Laura Mazza, mama a doi copii si blogger, a impartasit pe profilul de Facebook o discutie emotionanta de acceptare a noului ei corp, pe care a avut-o cu sotul sau. Laura i-a spus, devastata, ca nu mai are trupul de care sotul ei s-a indragostit, iar acesta i-a oferit cel mai frumos si neasteptat raspuns.

„Corpul de care sotul meu s-a indragostit era tonifiat, avea muschi, nu avea vergeturi pe burta si nici pe sani. Corpul de care s-a indragostit incapea in blugi stramti. Puteam sa mearg intr-un magazin, sa cumpere orice tip de imbracaminte, stiind ca orice haine se vor aseza perfect pe mine. Acum nu mai pot sa cumpar din acele magazine si nici sa port jambiere. Corpul lui a ramas acelasi, dar al meu s-a schimbat in toate felurile. Nu este corect! Am stat in fata lui, epuizata, cu lacrimi in ochii si i-am spus: ‘Acesta nu este trupul de care te-ai indragostit’ ”, povesteste Laura .

Raspunsul sotului a fost unul neasteptat si surprinzator: "Ai dreptate, nu este corpul de care m-am indragostit. In schimb, este un corp care le-a permis copiilor nostri sa creasca, care i-a hranit pe copiii nostri, i-a consolat si le-a dat viata. Ma indragostesc de corpul tau in fiecare zi. Nu stiam ce este dragostea pana nu am vazut acest corp si am descoperit tot ce poate face, asadar iti multumesc.”

“Nu trebuie sa-ti fie rusine de ceea ce ai sau de cum arata corpul tau. Este suficient timp pentru a renunta la prajituri, in viitor. Acum bucura-te de momentele pe care le ai alaturi de familie si de faptul ca ai facut ceea ce trebuia pentru copilul tau. Iar daca ai nevoie de un memento, acesta este! Corpul tau merita fiecare bucatica de dragoste pe care i-o poti oferi”, spune Laura in incheierea postarii.

Acceptarea propriei imagini dupa nastere

In timpul sarcinii corpul trece prin multiple transformari, atat fizic cat si emotional. Dupa nastere, majoritatea femeilor raman cu semne vizibile precum vergeturile, cateva kilograme in plus, solduri mai late, sani lasati si burta de mamica. Desigur, exista si persoane care revin la silueta pe care o aveau inainte de a naste. Iar alte femei isi transforma radical viata, adoptand o alimentatie sanatoasa si facand sport pentru a reajunge la silueta pe care o aveau inainte de sarcina.

Frumusetea insa se regaseste in toate corpurile, indiferent de modul in care arata, pentru ca acele corpuri au dat viata unei fiinte umane! Copilul tau! Iar acesta este cel mai minunat lucru pe care un corp il poate face. 

Sursa: bebesymas.com/

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre