Mama la 14 ani, bunica la 36. Cum arata viata unui copil care creste un alt copil

/ / Modificat: 2024-02-09
Mama la 14 ani, bunica la 36. Cum arata viata unui copil care creste un alt copil

 

Amber Boone, a carei fiica a nascut primul copil la 17 ani, ceea ce a facut-o bunica la 31 de ani, a explicat cum a decis sa impartaseasca experienta ei dupa ce a fost intrebata adesea cum a fost sa nasca atat de tanara.

"In zilele premergatoare datei la care trebuia sa nasc si dupa aceea, l-am implorat pe doctor sa-mi induca nasterea si sa imi faca operatie de cezariana. Voiam sa scoata copilul din corpul meu, pentru ca pur si simplu eram epuizata". Cu toate acestea medicii au refuzat. 

"Bebelusul era asezat pe un nerv al meu, ceea ce inseamna ca, atunci cand se misca in anumite pozitii, nu mai puteam sta in picioare si cadeam la pamant", continua Amber.

"A fost foarte dureros"

Ea sustine ca i s-a spus ca, daca copilul ei avea peste 3,5 kg, ar fi trebuit sa i se faca cezariana, deoarece bazinul ei nu era suficient de mare pentru a impinge afara un copil de 3,5 kg.

Tanara mamica a explicat cum, intr-o zi, s-a trezit cu cea mai mare durere pe care a simtit-o vreodata in viata ei - si a stiut ca incepusera contractiile.

"Eram mica, aveam doar 14 ani, in acel moment. Am mers imediat in camera mamei sa o trezesc, apoi am mers sa imi fac dus. Mama m-a dus acasa la prietenul meu, unde el se certa cu mama lui din cauza banilor de pranz."

Vestea ca Amber a intrat in travaliu a ajuns rapid si la colegii de clasa, care au venit imediat la spital pentru a-i fi alaturi.

"Toti prietenii mei veneau si ma vizitau - la un moment dat am avut aproximativ 35 de persoane in camera mea in timp ce eram in travaliu activ", sustine ea.

Cu toate acestea, cum travaliul ei progresa lent, medicii au decis sa-i rupa membranele.

Amber, care a optat cu reticenta pentru o epidurala, spune ca aceasta a lasat-o "complet fara suflare".

"Doctorii au fost duri cu mine"

"Dupa aproximativ 22 de ore de travaliu, m-au trezit si mi-au spus "trebuie sa impingi acum", iar eu am spus "nu, vreau sa ma intorc la somn"... asa ca mi-au facut epidurala.

Amber, a carei fiica s-a nascut cantarind 2,5 kg, a marturisit ca nasterea a fost un adevarat cosmar. 

"Avea vanatai, toata fata ei era vanata, avea vasele de sange sparte, toata zona mea pelviana inauntru si afara era vanata. Ambele am fost afectate. Sincer, am impresia ca personalul medical si doctorii au fost un pic mai duri cu mine din cauza varstei mele.

Nu stiu daca incercau sa ma descurajeze. Cred, de asemenea, ca din cauza varstei mele nu am avut parte de experienta de nastere pe care mi-am dorit-o, pentru ca nu am stiut cum sa vorbesc in numele meu.", a marturisit Amber. 

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mama minora Mama tanara

Articole recomandate

Citeste si despre