Ce este furia postnatala si cum o recunosti. Cum se manifesta si ce este de facut

/ / Modificat: 2024-03-05
Ce este furia postnatala si cum o recunosti. Cum se manifesta si ce este de facut

 

Multe femei au auzit despre depresia postnatala, anxietatea de dupa nastere, insa furia postnatala este o problema care afecteaza de asemenea multe femei. De obicei, proaspetele mame sufera in tacere si nu cer ajutor pentru aceasta problema. Multe dintre ele se simt rusinate si au impresia ca nu este normal sa simta asa ceva, la scurt timp dupa ce si-au adus pe lume copiii.

Statisticile arata ca 1 din 7 proaspete mamici dezvolta tulburari de dispozitie dupa nastere, din spectrul depresiei postnatale. Multe dintre acestea experimenteaza o stare de furie foarte puternica, pe care nu stiu sa o gestioneze. Pana acum, furia nu a fost luata in calcul ca simptom al depresiei postpartum, insa din ce in ce mai multe femei se confrunta cu ea.

Cum recunosti furia postnatala

Aceasta emotie puternica poate fi coplesitoare pentru proaspetele mame, care nu stiu cum sa faca fata provocarilor legate de schimbarea care a aparut in viata lor.

Care sunt semnele furiei postnatale:

  • stare de iritabilitate permanenta
  • lipsa rabdarii
  • stare de tensiune care apare din orice
  • lipsa multumirii si a fericirii

Femeile care observa ca orice stimul este unul care le declanseaza starea de nervozitate, se pot gandi la furia postnatala. Mamele care trec prin aceasta provocare pot apela la ajutor specializat, dar cel mai important este sprijinul pe care il poate oferi familia. Ajutorul cu treburile casnice si cu ingrijirea copilului, suportul emotional neconditionat, activitatile relaxante, timpul petrecut in natura, sportul - toate acestea pot ajuta proaspetele mame sa aiba mai multa rabdare si sa nu mai ajunga imediat la o stare de nervi foarte puternica.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Furie parinte Depresie postanatala

Articole recomandate

Citeste si despre