Ce inseamna cand visezi ca iti cad dintii

/ / Modificat: 2018-11-26
Ce inseamna cand visezi ca iti cad dintii

Este normal in timpul orelor de odihna in creier sa se formeze vise. Acestea sunt de multe ori legate de activitatile desfasurate in timpul zilei. Totusi, unele nu par sa aiba nicio legatura cu ceea ce ni s-a intamplat. Unul dintre cele mai frecvente vise este ca iti cad dintii. Iata cateva semnificatii posibile.

Dintii sunt o parte stabila, puternica si durabila a fiintei umane. Din acest motiv, faptul ca visezi ca iti cad poate fi pus in legatura cu sentimente de nesiguranta, cu teama de schimbare, cu sentimente de vinovatie pentru luarea unor decizii incorecte, fragilitate si nemultumire personala. Ingrijorarea de a nu fi destul de puternic se reflecta, prin urmare, in visele tale.

Poate ca nu te simti capabil sa le arati si altora cine esti si ce poti, poate ca te temi sa nu fii ridiculizat sau te simti vulnerabil. De asemenea, este posibil ca visul sa vina tocmai ca urmare a unei situatii in care ai fost subiectul glumelor celor din jur dupa ce nu ai reusit un lucru pe care altadata il faceai perfect. Semnificatia viselor in care iti cad dintii variaza in functie de restul detaliilor din acel vis.

Ai visat ca iti cad dintii de sus

Cand viseazi ca iti cad dintii din fata, in special cei din partea de sus, poate insemna ca vei esua intr-o situatie importanta pentru viata ta sau ca un lucru te deranjeaza in mod inconstient si nu te lasa sa te simti puternic.

Traversezi practic niste momente in care te simti fragil si nesigur. In plus, ai probleme cu stima de sine. Esti nemultumit de felul in care arati si iti doresti sa te ingrijesti mai mult de aspectul fizic.

Ai visat ca iti cad dintii de jos

Printre sensurile negative ale acestui vis se numara teama vizavi de o pierdere personala, anxietate cu privire la experientele sexuale, schimbari dificil de gestionat si teama de a imbatrani.

In ciuda acestui fapt, poate avea si sensuri pozitive. De exemplu: dorinta de imbunatatire personala, necesitatea de a avea mai multa grija de tine insuti.

Ai visat ca iti pierzi un canin

Intre dinti, caninii sunt cei mai puternici, reprezentand forta personala. Acestia sunt cele folositi de animale pentru a-si sfasia prada. Din acest motiv, caderea lor poate indica faptul ca iti este teama, ca te simti neprotejat, vulnerabil.

Pe de alta parte, acest vis indica instabilitate, lipsa de echilibru, slabiciune si probleme legate de increderea in sine sau in ceilalti. Mai mult, reflecta un sentiment de vina sau preocupare pentru faptul ca nu ti-ai tinut o promisiune, suferinta emotionala si frica de a pierde ceva.

Ai visat ca ti se rupe un dinte

Acest tip de cosmar provoaca multa neliniste si disperare. Ar putea indica faptul ca esti foarte nelinistit in legatura cu o situatie din viata pe care trebuie sa o imbunatatesti. Te simti neputincios.

Gandeste-te la ce se intampla acum in viata ta. In acest fel, poti remedia la timp o situatie inainte de a-ti scapa de sub control.

Ai visat ca ti se misca un dinte

Acest lucru este legat de lipsa de incredere in sine. Daca visezi ca ti se misca dintii sau ca iti cad foarte usor inseana ca te simti slab si vulnerabil cu privire la o situatie care te ingrijoreaza.

Ai visat ca ti s-a cariat un dinte

In cazul in care in vis dintii iti apar mai intunecati la culoare sau cariati inseamna ca organismul tau se simte obosit. Poate ca ai muncit prea mult si te-ai odihnit prea putin. Aparitia cariilor indica situatii care te deranjeaza sau ca te temi sa nu iasa la iveala lucruri pe care le-ai vrea uitate. In schimb, daca iti apare in vis o dantura perfecta, alba, puternica inseamna ca te simti inconjurat de prieteni buni si de familie.

Ai visat ca altcuiva i-au cazut dintii

E posibil sa visam si ca dintii altei persoane cad. Acesta ar putea fi un semn ca te ingrijoreaza persoana respectiva vizavi de o decizi pe care o ia si care nu pare sa fie cea mai buna, intrucat va avea consecinte negative in viata sa.

In concluzie, creierul prezinta in vis probleme din viata de zi cu zi, ingrijorari interiorizate pe care de multe ori nu le percepem in mod direct. Atunci cand visezi ca iti cad dintii e posibil ca in viata ta sa existe lucruri care trebuie imbunatatite.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Vise

Articole recomandate

Citeste si despre