Reguli de ingrijire a tenului toamna

/ / Modificat: 2014-11-10
Reguli de ingrijire a tenului toamna

Toamna este un sezon ideal pentru plimbarile in aer liber, culorile aramii ale copacilor avand un efect relaxant asupra intregului organism uman. Acest sezon nu are insa aceleasi efecte si pentru tenul nostru.

Temperaturile din ce in ce mai scazute duc la deshidratarea tenului si la aparitia unor probleme precum eczeme, dermatite sau puncte negre. Toate aceste probleme pot fi insa evitate daca urmezi cateva reguli de baza de ingrijire a tenului.

Iata cativa factori de care trebuie sa tii cont

Pentru a evita uscarea tenului, pastreaza locuinta bine aerisita. Daca nu poti tine geamurile larg deschise zilnic, pune in fiecare camera cate un bol cu apa rece. Acest lucru va asigura umiditata optima a aerului.

Consuma cat mai multe lichide si evita bauturile pe baza de cofeina, precum cafeaua sau ceaiurile. Aceastea vor deshidrata si mai mult tenul.

Evita folosirea sapunului, care pe langa murdarie indeparteaza si substantele nutritive naturale ale tenului, ducand astfel la uscarea acestuia. Foloseste spume de curatare delicate, cu proprietati antibacteriene.

Renunta si la baile lungi in apa fierbinte. Acestea duc la deshidratarea tenului. Timpul optim pentru o baie in cada este de 15 minute. Pentru a preveni deshidratarea adauga in apa si cateva picaturi de ulei esential de migdale sau masline.

Foloseste creme si lotiuni hidratante, potrivite tipului tau de ten. De asemenea, ai grija ca acestea sa aiba si factor de protectie.

Nu uita sa exfoliezi tenul o data pe saptamana si sa aplici masti si tratamente hidratante, care sa ii mentina elasticitatea si frumusetea.

Ai grija si de dieta ta. Inceaca sa consumi fructe si legume proaspete, carne de peste si verdeturi. Aceste alimente contin numeroase vitamine, minerale si acizi grasi omega 3, foarte importanti pentru sanatatea intregului organism.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Frumusete Ingrijire Piele Toamna Hidratare Crema Tratament

Articole recomandate

Citeste si despre