Tot ce trebuie sa stii despre economiile pentru facultatea pe care o va urma copilul

/ / Modificat: 2011-11-28
Tot ce trebuie sa stii despre economiile pentru facultatea pe care o va urma copilul

Economiile financiare pentru studiile universitare ale copilului incep sa devina o preocupare din ce in ce mai actuala a parintilor. Locurile de la facultate subventionate de stat sunt pe cale de disparitie, iar universitatile din Romania incep sa se alinieze, treptat, standardelor occidentale si sa se transforme in invatamant cu plata. In aceste conditii, strangerea banutilor pentru facultate trebuie sa inceapa inca de la nasterea copilului.

Economisirea si strangerea banilor pentru platirea studiilor nu este un obicei foarte bine dezvoltat in tara noastra, dar incepe sa devina, din cauza cheltuielor foarte mari pe care le implica intretinerea copilului intr-o astfel de institutie.

In plus, o suma de bani pusa deoparte ii poate deschide copilului multe oportunitati educationale si profesionale, cum ar fi sansa de a studia la facultati de prestigiu din lume. Nu este prea tarziu sa te gandesti la facultate, chiar daca micutul tau are numai cativa anisori sau... cateva luni!

Calculeaza acum!

Cat costa educatia copilului tau?

Alocatia copilului

Inca de la nastere si pana la varsta de 18 ani, cand termina liceul, micutul tau are dreptul la alocatie scolara. Chiar daca sumele nu sunt mari, economisirea banutilor reprezinta o contributie la viitorul academic al copilului si este bine sa fie luata in considerare.

Pusculita

Ia in considerare ideea economisirii banilor printr-o metoda clasica: pusculita. In timp ce iti educi copilul sa inteleaga valoarea banilor si il inveti sa stranga banuti la pusculita pentru a-si cumpara diverse lucruri, fa si tu acelasi lucru, doar ca la un nivel mai ridicat.

O optiune demna de luat in considerare este strangerea banutilor din diverse surse si de la evenimente importante: bunici, rude, botez, aniversari ale micutului si pastrarea lor in banca sau casa ori pe un card special pentru facultate.

Nu desconsidera maruntisul (monede, bancnote mici). O multime de parinti strang monede in dispozitive speciale si le preschimba in bancnote la banca, la un anumit interval de timp. Ai fi uimita sa constati ca se strang sume valoroase daca strangi cu rabdare fiecare banut in parte si te preocupi sa ii schimbi.

Contributia bunicilor

Bunicii sunt atat de bucurosi si mandri sa aiba un nepot, incat nu stiu cum sa ii faca pe plac in toate si sa ii asigure un viitor mai stralucit. Din putinul pe care-l au, bunicii daruiesc cu drag sume generoase de bani pentru viitorul copilului.

Aduna-le cu sfintenie, asa cum poti face si cu sumele obtinute la botez sau la aniversarile micutului de la rude. Cu trecerea anilor, veti constata ca suma nu este chiar atat de mica si ca daca mai puneti si voi ocazional cate o suma, cat de mica, economiile pot fi destul de mari.

Contributiile bunicilor, alaturi de alocatie sau pusculita si un fond bancar de investitii pot asigura un viitor academic stralucit pentru copil.

Conturile in banca

Fonduri de investitii, polite de asigurari, depozite bancare la termen - toate acestea sunt oferte pe care le au bancile pentru a te ajuta sa economisesti banii pentru studii.

Exista si in Romania metode moderne de strangere a banilor pentru facultate, in afara metodei traditionale de a-i pune "la saltea". Fondul de investitii pentru copii este o investitie foarte avantajoasa, care se deschide cu sume foarte mici si asigura o multime de facilitati si avantaje parintilor.

Bancile se intrec in oferte si bonusuri, astfel ca pe langa dobanda, multe dintre ele ofera si o asigurare de viata si pun la dispozitie si consiliere educationala si profesionala gratuita pentru copil.

Planul de economisire pentru educatie EduPlan, oferit de BRD Asigurari de Viata, este un plan de economisire pe termen mediu si lung, care va ajuta sa acumulati banii necesari pentru cheltuielile esentiale din perioada studiilor copilului, cand acesta depinde financiar de familie, sa transformati in realitate visele lui si sa ii puteti oferi un viitor sigur din punct de vedere financiar.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Economisire bani Alocatie copii Facultate copii Studii copii Admitere facultate Economii parinti copii

Articole recomandate

Citeste si despre