Dieta Mayo Clinic

/ / Modificat: 2013-06-13
Dieta Mayo Clinic

Dieta Mayo Clinic

Adevarata dieta Mayo Clinic nu are nimic de a face cu cea foarte populara care circula pe internet, cu aproximativ acelasi nume, si care promite scadere in greutate mancand alimente cu multe grasimi si proteine, dar fara carbohidrati.

dieta-femei_1
Dieta adevarata Mayo Clinic, cu numele complet "Piramida Greutatii Sanatoase Mayo Clinic", este o solutie viabila cu rezultate pe termen lung, si ne vom ocupa de ea in randurile ce urmeaza. (Puteti sa aflati mai multe detalii pe websiteul mayoclinic.com)

Cele patru reguli ale dietei Mayo sunt urmatoarele:

  • Sa mananci conform Piramidei Greutatii care iti va arata cate portii din fiecare tip de alimente poti sa mananci pentru a-ti atinge limita caloriilor
  • Sa fii mai activ fizic
  • Sa iti propui scopuri realizabile
  • Sa ramai motivat


"Planul nostru se vrea o schimbare a modului de viata dar si un plan sanatos care sa te ajute sa slabesti", potrivit medicului Donald Hensrud, unul dintre specialistii care a lucrat la acest proiect si directorul sectiei de medicina preventiva si nutritie a  Mayo Clinic.

Ce poti sa mananci

Poti sa mananci mult grapefruit, sa bei mult suc de grapefruit, poti sa mananci carne, alimente prajite, grasimi, salate si legume pana cand esti satul, dar nu poti sa mananci intre mese.

Cei care tin dieta sunt sfatuiti sa manance exact ce le prescrie dieta daca vor sa slabeasca. Trebuie sa evite zaharul, deserturile, painea, legumele albe, fructele, cartofii dulci, sosurile dietetice de salata si alcoolul. Trebuie sa bea 8 pahare de apa in fiecare zi si sa limiteze bauturile pe baza de cafeina la o singura ceasca la masa.

Sample de meniu

Mic dejun


Jumatate de grapefruit sau un pahar de suc de grapefruit fara zahar

Doua oua (pregatite oricum)

2 felii de bacon

Cafea neagra sau ceai

Pranz


Jumatate de grapefruit sau un pahar de suc de grapefruit fara zahar

Carne (de orice fel, in orice cantitate)

Salata sau legume crude (cu orice fel de sos (nedietetic), in cantitate nelimitata)

Cina


Jumatate de grapefruit sau un pahar de suc de grapefruit fara zahar

Carne sau peste (pregatite in orice fel si in orice cantitate)

Legume (orice legume verzi, galbene sau rosii, in afara de ceapa alba, cartofi sau telina) gatite oricum si cu orice sos.

Gustare de seara


Un pahar de suc de rosii sau un pahar de lapte slab

Cum functioneaza

Cat timp tii dieta Mayo Clinic o sa mananci mai mult grapefruit decat credeai ca este posibil, si probabil o sa te plictisesti destul de repede de numarul limitat de alimente pe care ai voie sa le consumi.

fructe-femei
Desi, grapefruitul este un fruct cu multi nutrienti si putine calorii, el nu "arde grasimile". Nu exista dovezi stiintifice care sa ateste lucrul acesta.

Nu extista dovezi stiintifice nici ca dieta ar functiona. Fiind o dieta bogata in grasimi si proteine, nu vei suferi de foame, dar in ultima instanta aportul mare de grasimi, colesterol si calorii nu iti va face bine la talie sau la sanatate.

Planul nu include exercitii fizice, sau alte schimbari in bine ale stilului de viata care sa te determine sa si mentii scaderea in greutate.

Ce spun expertii

Specialistii sunt foarte circumspecti cu privire la acesta dieta, care spun ei ca este nesanatoasa.

Dietele bogate in grasimi si sarace in carbohidrati sunt dezechilibrate, nesanatoase si pot fi chiar periculoare pentru anumite persoane, potrivit expertilor. Ele pot creste colesterolul si spori riscul de afectiuni cardiace.

Fiind o dieta cu foarte putine alimente permise, ea poate duce la plictiseala si la abandonarea cauzei, facand scaderea in greutate sa fie doar temporara.

In plus, scaderea brusca in greutate, asa cum promite dieta, este un alt factor de risc, pentru ca poti pierde mai mult din masa musculara decat din grasime.

Dieta aceasta, desi mai buna decat cea falsa "Mayo Clinic" nu poate sa asigure o schimbare a stilului de viata si o scadere in greutate ce poate fi mentinuta pe termen lung.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Diete de slabit Dieta

Articole recomandate

Citeste si despre