Parinti separati: sfaturi de organizare care simplifica viata

/ / Modificat: 2018-10-31
Parinti separati: sfaturi de organizare care simplifica viata

Separati, dar parinti impreuna! Imbracaminte pentru copii, programul, gestionarea intregii saptamanii ... De toate acestea trebuie sa tii cont cand alegi sa-ti petreci timpul cu copilul.

Pentru parinti separati, o buna organizare este esential in interesul copilului, dar si pentru a-ti usura munca ta. Pentru a evita problemele trebuie sa le anticipezi si sa gasesti solutii.

Relatia nu mai este tensionata

Aceasta este conditia necesara: parintii sa depaseasca conflictele din trecut pentru a putea vorbi calm ai pentru a se respecta reciproc. Fara o relatie pasnica intre parinti, o organizare buna, sitiuatia va fi intotdeauna tensionata pentru toata lumea. Pentru asta este nevoie de flexibilitate si inteligenta si astfel vei reusi sa ai o relatie buna si cu copilul.

"Punga cu comori"

Copilul trebuie sa aiba, atat la mama, cat si la tata, lucrurile pe care el le prefera cel mai mult. Daca ii place sa picteze sa aiba trusa de desen, jucaria de plus preferata, cartile pe care el le citeste sau fotografiile preferate. Pe langa aspectul sau practic, aceasta "geanta" il face pe micut sa se simta acasa la tata, la fel ca si la mama.

Calendarul comun

Poate ca este greu sa-ti imaginezi ca ex-ul tau are acces la programul pe care il ai, dar este convenabil.... Deci, faceti efortul de a impartasi acest calendar cu orele de lucru, activitatile sau intalnirile scolare. Nimic nu te impiedica sa ramai discret asupra naturii anumitor evenimente.

Chei pentru fiecare parinte

Acest truc este indicat cuplurilor care au depasit momentul de tensiune, de ura. In mod ideal, tatal/mama ar trebui sa poata sa mearga acasa pentru a lua ceva sau pentru a lasa ceva uitat de copil. Trebuie sa recunosti ca este destul de logic.

Programari importante impreuna

O consultatie la un medic specialist, o intalnire cu profesorul, un spectacol de la sfarsitul anului? Daca poti merge impreuna la aceste evenimente, fa-o. Acest lucru este ideal pentru copil, dar si pentru parintii care nu pierd foarte multe informatii importante si momente din viata micutului. De asemenea, va va ajuta sa luati cele mai bune decizii pentru copil.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Divort Divort copii Efect divort copii

Articole recomandate

Citeste si despre