Remedii naturale care calmeaza rapid durerea provocata de intepaturile de insecte la copii

/ / Modificat: 2020-06-29
Remedii naturale care calmeaza rapid durerea provocata de intepaturile de insecte la copii

Pe timpul verii, intepaturile de tantari sau alte insecte sunt inevitabile! Unele dintre acestea pot fi extrem de dureroase, in special in cazul copiilor! 

Nerabdatori si speriati, copiii vor sa le fie alinata durerea cat mai rapid! Iata cateva metode rapide si naturale care pot calma durerile si mancarimea provocate de intepaturile de insecte: 

Inainte de a aplica orice remediu, spala bine zona afectata cu apa si cu sapun. 

1. Ceapa

Un remediu bine cunoscut pentru intepaturile de insecte este ceapa. Taie pur si simplu o ceapa pe jumatate si pune o parte din ea pe intepatura.  Otetul de cidru de mere este, de asemenea, un calmant natural pentru intepaturile de insecte (dar nu-l aplica pe intepaturile de meduze).

2. Caldura 

Caldura determina o ameliorare rapida si de lunga durata impotriva intepaturilor de insecte. Puteti incalzi o lingura timp de cateva secunde in apa clocotita. inainte de a o aplica pe intepatura  timp de doua minute, testati temperatura pe spatele mainii pentru a verifica daca aceasta nu arde (nu trebuie sa depaseasca 51ºC). Aceasta caldura distruge proteinele care provoaca iritarea.

Daca pleci in concediu sau in parc, este bine sa ai in geanta si un dispozitiv electronic de dimensiunea unui termometru, care are aceleasi avantaje ca lingura fierbinte mentionata, dar nu necesita timp de pregatire.

Acest dispozitiv are efect imediat impotriva mancarimii, arsurii, durerii si umflaturii cauzate de intepaturile de insecte. Spre deosebire de geluri, unguente sau alte remedii, acest dispozitiv nu contine substante chimice.

3. Rece 

Orice produs din congelator ofera rapid alinare copilului tau daca a fost intepat de o insecta, poate fi chiar si o punga cu mazare congelata. 

Important este sa infasurati ceea ce luati din congelator cu o carpa sau un prosop, altfel frigul ar putea provoca dureri suplimentare.

Cand trebuie sa mergi la spital cu un copil daca a fost intepat de o insecta 

De regula, aceste remedii ar trebui sa amelioreze rapid durerea. Simptomele care necesita atentie urgenta sunt:

  • Respiratie dificila
  • Umflarea buzelor, pleoapelor sau gatului
  • Ameteli, lesin sau dezorientare
  • Batai rapide ale inimii
  • Greata, crampe sau varsaturi
  • Capusa sau intepatura de insecta necunoscuta sau suspectata. In cazul in care copilul sufera o intepatura in zona gurii si a gatului, un medic de urgenta trebuie anuntat imediat. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Solutii impotriva puricilor Purici

Articole recomandate

Citeste si despre