Incident teribil in Vaslui! Doi copii, intoxicati cu solutie pentru purici

/ / Modificat: 2021-07-17
Incident teribil in Vaslui! Doi copii, intoxicati cu solutie pentru purici

Incident teribil in Vaslui! Doi copii, in varsta de 3, respectiv 5 ani, au fost intoxicati cu solutie pentru purici. Micutii au fost transportati de urgenta la spital, dupa ce au inceput sa se simta rau. 

Copiii au fost intoxicati din greseala cu substanta periculoasa. Conform reprezentanților Serviciului de Ambulanță Vaslui, băieții din Drânceni s-au intoxicat cu substanțe organo-fosforice, după ce bunica acestora a stropit prin gospodărie cu o soluție împotriva puricilor. 

Aceasta nu a realizat că îi pune în pericol pe micuți, care au început să manifeste simptome ale intoxicației cu substanța periculoasă la scurt timp după ce au luat contact cu aceasta. Copiii au fost preluați conștienți de echipajul de medici.

S-a făcut solicitare pentru transfer la Sfânta Maria din Iași cu echipaj C2, au transmis reprezentanții SAJ Vaslui.

Potrivit unor statistici publicate de UNICEF, în urma unei analize efectuate de Institutul pentru Evaluarea Metrică a Sănătății (IHME), o treime dintre copiii din lume sunt intoxicați cu plumb.

Cauzând inițial puține simptome, plumbul acționează silențios, periclitând sănătatea și dezvoltarea copiilor și putând avea consecințe fatale, a declarat Henrietta Fore, directorul executiv al UNICEF, potrivit Descopera.ro.

Știind cât de răspândită este poluarea cu plumb și înțelegând acțiunea distructivă a acesteia asupra vieții oamenilor și a comunităților, ar trebui întreprinse acțiuni urgente pentru a proteja permanent copiii, a declarat un oficial UNICEF.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Purici Solutii impotriva puricilor Incident scoala Incident

Articole recomandate

Citeste si despre